img

Как да различим ГМО-храните в магазина?

/
/
/
41 Views

ГМО-храниГМО храната е хубава, кръгла, блестяща, с равномерна големина, блестящ цвят без натъртвания и щети, без белези и признаци на разваляне. В природата не сме едни и същи. Някой е по-висок, някой по-нисък, някой едър, а някой слаб. Същото важи и за естествените плодове и зеленчуци. Купувайте плодове и зеленчуци с неправилна форма, така да се каже, с грозен вид.

Гледайте плодовете и зеленчуците да бъдат с различни цветове, размери и форми. Нищо няма да му липсва, ако е малко е натъртен и да показва признаци, че е наистина жив, т.е. може да се разваля. На рафтовете, където има такива плодове и зеленчуци, големи са шансовете да не са ГМО.

Купувайте от селяните, които сами отглеждат продуктите и използвайте горните съвети. И селяните сеят ГМО и хранят домашните животни с ГМО продукти (най-често царевица ). Месото от такива животни, по принцип би трябвало да изглежда точно като при нормалните, но обърнете внимание на външния вид на черния дроб и бъбреците. Ако ви изглеждат с ненормален цвят и форма, по-добре да се откажете от покупката, защото тези животни може да са хранени с ГМО фураж. Знае се, какво е болен, и какво здрав вид. Възпаленото е бледо, сиво, жълто с увреждания и израстъци, които не изглеждат обичайно.




Доходността на ГМО растенията, плодовете и зеленчуците позволява на производителите да харчат пари за красиви опаковки.

Информирайте се в интернет за страните, които отглеждат ГМО. Ако нещо е с произход от страната, която позволява ГМО, вероятно продуктите са ГМО: Бъдете особено внимателни. Следвайте новините в страните, които забраняват вноса на ГМО като Франция, Унгария. Така, поне донякъде ще сте сигурни, че продуктът не е ГМО. Същото важи и за страните, които са най-големите производители на ГМО продукти – САЩ, Аржентина, Бразилия, Китай и Индия, която произвежда ГМ памук.

Опитайте се да изхвърлете всичко, което има най-големи шансове да бъде ГМО. Това е най-често месо от животни, които са хранени с ГМО храна, както и популярните закуски, чипсове и други подобни, защото големите компании използват суровина, която е с равномерна големина.

Работниците в Монсанто не ядат храната, която отглеждат, лекарите, които ваксинират чужди деца, не ваксинират себе си и децата си. Внимавайте в магазините. ГМ храни са най-евтини, а здравословната храна по правило е по-скъпа. Старото правило, което пази здравето е диета със сезонни плодове и зеленчуци. Ако в магазините видите плодове или зеленчуци, на което не им е времето, това е най-вероятно внос (обърнете внимание на страната на произход) или са отгледани в оранжерии с използване на всички био-технологии, ускоряващи растежа, както и пестициди.

92% от соята в света е ГМО! Според данните на ISAAA (Международна служба за земеделско-биотехнологични изследвания), както и според данни от Европейския съюз, от 2007 г., когато световното производство на соя било 58,6% генетично модифицирано (ГМО), през 2010 г. то е било 80% до днес – ГМО соята е 92% от световното производство на зърнени култури. Малки са шансовете точно вие да се натъкнеш на тези 8% соя, която не е генетично модифицирана (ГМО).

Колкото в по-голяма степен подкрепете малките производители и фермери, които сами отглеждат и продават храните си, толкова по-добре, но винаги гледайте какви са продуктите и прилагайте правилото от първия пасаж.

Във връзка с ГМО памукът, симптомите на кожни заболявания, масово са наблюдавани при китайските работници, често при деца, които имат досег с ГМО памук. В допир с такъв памук може да се стигне купувайки китайска стока, спално бельо, тъкани, играчки, така и дрехи от големите марки, чиито продукти се изработват в Китай.

Източник: ДунавМост

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.