img

Извънредно в Папарак! Терористите от Париж са ползвали български Калашници!

/
/
/
1249 Views
Калашник
Атентаторите от Париж ползвали български Калашници

Атентатът от 13-и ноември в Париж, в който загинаха 129 души е бил извършен с Калашници, произведени в България. Тази информация бе разкрита от достоверен източник, приближен до българските тайни служби.

Автоматите са произведени през 80-е години, но не е ясно дали джихадистите са ги закупили от България или са ги придобили по друг начин. През 80-е години, страната ни извършваше доставки на оръжие в Близкия изток, така че има вероятност терористите да са били въоръжени от там.

Славчо Велков, който е експерт по сигурността заяви, че в Сирия и Ирак, терористите използват масово Калашници, които са произведени в България.

„Пътят на това оръжие минава през правителствената „стоянка“ на летището в София. Там се паркира един самолет и се товари 70-80 тона оръжие, което се транспортира до Саудитска Арабия или до Обединените арабски емирства. Това е официална търговия“, заяви в ефира на Нова телевизия Велков.

В момента се води интензивно разследване на атентатите в Париж, като българските спецслужби оказват пълно съдействие на колегите си от Франция.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.