img

Изкуственият интелект вече достигна разума на 4-годишно дете!

/
/
/
853 Views

Изкуствен интелектИзкуственият интелект вече притежава умствения капацитет на 4-годишно дете и той непрекъснато се усъвършенства, установиха американски учени.

Специалисти от университета в Илинойс подложиха на тестове за интелигентност системата с изкуствен интелект CoceptNet. Те са идентични на тези, през които преминават и хората. Получените резултати са като на 4-годишно дете. Системата с изкуствен интелект се провали в състезанието с по-големи деца, като 7-годишните изцяло я превъзхождат.

Учените се надяват, че изкуственият интелект много скоро ще „поумнее“, като използва напредъка в разработката на по-усъвършенстван езиков софтуер от рода на Siri, внедрен в съвременните iPhone модели, пише Darik News

Сегашните резултати са постигнати след 60-годишно развитие на изкуствения интелект. Но той се усъвършенства много бързо и в скоро време учените очакват много по-зрелищни постижения.

В същото време много британци изпитват страх от развитието на изкуствения интелект, съобщава изданието. Според последни проучвания около половината от поданиците на Нейно Величество се притесняват, че умните машини ще отнемат от хората много работни места в близко бъдеще.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.