img

Иванка Диловска: Ще има трусове в цената на тока!

/
/
/
1489 Views

АЕЦ КозлодуйИванка Диловска, която е член на УС на Института за енергиен мениджмънт, заяви на форума „Електроенергиен пазар, инфраструктура и услуги“, че след нова година ни очакват сериозни трусове в ценообразуването на тока.

Причината е, че от 8-и декември тази година ще се либерализира пазара на електроенергия, което ще доведе до сериозни разминавания в цената на тока за домакинствата и бизнеса. Никола Николов, който е член на Българската фотоволтаична асоциация пък заяви, че ЕК ще ни наложи нови санкции заради вредните емисии от АЕЦ Козлодуй, за периода 2016-2020 година.

Припомняме ви, че от 08.12.2015 г. отваря врати Българската независима енергийна борса (БНЕБ) и потребителите вече ще могат да избират дали да плащат на енергоразпределителните дружества (ЕРП) или да бъдат независими и да избират само доставчика на ток.

Електроенергията в България по принцип е сред най-евтините в Европа, но допълнителните такси, които плащаме на ЕРП, „зелените централи“, американските централи и други, допълнително увеличават цената на тока, която вече става непосилна за голяма част от семействата. Дупката в НЕК пък продължава да расте, така че ще се наложат спешни реформи, които управляващите умишлено бавят.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.