img

Иван Костов ще спасява света – изказа своята формула за решаване на кризата с Ислямска държава!

/
/
/
788 Views

Иван КостовВойната в Близкия Изток крие големи рискове за националната сигурност на България. Това гениално прозрение сподели пред „Дарик” ръководителят на Центъра за анализи и управление на рисковете Иван Костов. Според него решението е намиране на формула за установяване на траен мир и разоръжаване на всички участници в конфликта.

„Западът трябва да е гарант на един мирен процес в Близкия Изток и да подкрепи разоръжаването, но мирът трябва да установят арабите и то на основата на Хартата за правата на човека на ООН”, посочи още Костов, но си спести усилията да си спомни кой разбуни региона с арабските пролети. Той също така не отбеляза и каква ще е ролята на Русия, която громи в момента  джихадистите, в този процес.

„Светът изпадна в криза, причината е много тежък геополитически сблъсък, една война в Близкия изток, която очевидно заплашва ЕС. И в този смисъл е риск и за България, и то много голям. Това може да създаде много тежки проблеми на страната, въвлечени са и наши съседни държави – като Гърция и Турция, основни потърпевши на последиците от тази гражданско-религиозна война, която се води. Така че това е много опасна криза за националната сигурност“, добави той.

И продължи с лозунгите:
„Решението е бързо омиротворяване на Близкия изток, на основите на демократично устройство на държавата чрез разоръжаване на всички участници в конфликта и намиране на формула за траен мир. Един такъв справедлив мир не може да бъде установен с военни сили от страна на НАТО, ЕС и Русия. Категорично не може, защото дори да бъде унищожена ДАЕШ, ще изникне нещо още по-страшно от нея. Нека си спомним, че ДАЕШ е наследник на „Ал Кайда”, а тя беше малка опасност за Европа в сравнение с това, което виждаме сега“, каза още Костов. Наставникът на Радан отново пропусна да отбележи откъде и с чия блакословия се пръкнаха „Ал Кайда“ и ДАЕШ.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.