img

Историите за вампири – истина или мит?

/
/
/
1091 Views

ВампириИстинските вампири изглеждат подобно на техните прототипи от легендите и филмите. За вампирите са установени толкова много митове, но все пак не всички приказки, пренесени от нашите баби, са истина. Кое е истина и кое не?

Вампирите са живи мъртъвци и се поддържат такива само с човешка кръв.
Това е точно така. Вампирите са клинично мъртви – техните сърца не туптят, не дишат, кожата им е студена, не остаряват… За да поддържа своето неестествено безсмъртие, вампирът трябва да пие кръв редовно, за предпочитане човешка. Някои богобоязливи вампири удължават своето съществуване с кръв от животни, някои пък са принудени да се препитават с лов на другите членове на вида си. Но повечето от вампирите в действителност живеят чрез човешката кръв.

Всеки, ухапан от вампир, сам става вампир.
Това е мит. Ако беше истина, светът щеше да бъде пълен с вампири. Вампири, когато се хранят с кръвта на хората, понякога сами убиват жертвите си. Но повечето хора, които са били атакувани от вампири, сами умират. За да стане вампир, жертвата трябва да загуби всичката си кръв, след което да изпие част от собствената си кръв, която да си набави от вампир, който я е ухапал. Този процес представлява мистичната трансформация на човека във вампир.

Слънчевата светлина изгаря вампирите.
Това е точно така. Вампирите избягват слънцето, в противен случай могат да умрат. Въпреки това някои вампири умеят да устояват на слънчевите лъчи кратко време. Вампирите са нощни създания.

Жена Вампир
Вампирите се плашат от чесън и течаща вода. Грешен. Това е само един мит и нищо повече.
Вампирите умират, ако бъдат прободени в сърцето с кол. Това също е погрешно. Ако дървен кол, стрела или арбалет пронижат чудовището, то ще се парализира, докато острият предмет не бъдат изваден.

Вампирите притежават силата на 10 души, могат да управляват вълци и прилепи, могат да хипнотизират живи хора и да лекуват тежки наранявания.
И вярно, и невярно. Силата на вампира расте с възрастта му. Новобранците, все още младите вампири, са много по-силни от хората. Но с възрастта вампирът става по-мъдър, той се учи да използва своите способности мъдро. Могъществото на старите вампири може да конкурира дори старейшините сред вампирската общност, които скитат през нощта от хиляди години.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.