img

Ислямска държава се окупира в Ракка! Очаква се дълга обсада!

/
/
/
844 Views
Сподели с приятели

Ислямска държаваБойците на „Ислямска държава“ активно укрепват своята „столица“ – сирийският град Рака, очаквайки реакцията на международната общественост след атентатите в Париж, съобщи The Independent.Изданието отбелязва, че Франция е удвоила авиоударите си по Рака и заедно с Великобритания готвят „детайлен план“ за борба с ИД.

Много е вероятно ударът да бъде нанесен в сърцето на терористичната организация – нейната столица.

Кюрдското опълчение и другите въстанически отряди, поддържани от възглавяваната от САЩ антитерористична коалиция събира сили на 20 километра на север от Рака.

В последните седмици те продемонстрираха своите бойни възможности като прекъснаха маршрута за снабдяване на терористите между Рака и иракския команден център на организацията в Мосул.

В отговор на тези действия ИД укрепва отбранителните съоръжения в Рака. Около града с население от 350 000 души строят мрежа от тунели и бункери.

Правозащитният портал Raqqa is Being Slaughtered Silently съобщава, че в града е обявена мобилизация. По-рано се съобщаваше за това, че ИД събира за военна служба по един мъж от всяко семейство, което живее в територия под контрола на терористите. Сега под този призив попадат мъже над 14 години.

Настъплението към Рака е само въпрос на време и командирите от ИД разбират това, отбелязва изданието. Западните експерти и бивши военни заявиха в пресата, че за щурма и удържането на града ще са необходими не по-малко от 50 000 войници.

Също така се съобщава, че терористите планират да използват гражданското население като „жив щит“ срещу авиоударите.

За да усложни бягството на гражданите от града, ръководството на ИД изключи достъпа до интернет, съобщиха правозащитници. Отбелязва се, че това решение срещнало пълно неразбиране сред чуждестранните наемници, които изгубили възможността да се свързват със своите семейства. Терористите са решени напълно да изолират Рака от останалия свят.

1 Comments

  1. Abe tezi maje bejanci nakade sa tragnali, zashto ne zashtitavat rodinata si. Kak taka byagat….

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.