img

Ислямска държава се хвали: Екзекутирахме руски шпионин!

/
/
/
807 Views

Ислямска държава„Ислямска държава” разпространи ново видео с обезглавяване на пленник, за когото се твърди, че е руски шпионин. Клипът, който бързо беше свален от сайтовете за видеосподеляне, показва мъж, назован Харун, облечен в оранжеви дрехи, каквито носеха всички досегашни пленници на групировката, които бяха екзекутирани пред камери, съобщава британският „Експрес”.

Пленникът Харун признава, че работи за ФСБ – Федералната служба за сигурност на Русия. Клипът е озаглавен „Ще бъдете разочаровани и унижени, о руснаци”.

Пленникът е поставен на колене на брега на езеро пред джихадист без маска. На руски Харун разказва, че е вербуван от руското разузнаване да събира информация за „Ислямска държава” и членовете й в Кавказ. Похитителят му също му говори на руски, след което му прерязва гърлото.

Предстои да бъде проверена достоверността на 8-минутното видео. Ако твърденията на групировката се потвърдят, това ще е първият случай, в който джихадистите обезглавяват руски гражданин.

Това не е първият случай, в който „Ислямска държава” твърди, че е екзекутирала руски шпиони. През януари тя пусна видео, в което малко момче разстрелва двама мъжи, обвинени, че работят за руското разузнаване.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.