img

Интернет избухна с вицове, смешки и гаври на гърба на Генерал Деси!

/
/
/
258 Views

Беше ви скучно без първа дама. Докато на „Дондуков“ 2 се вихреше Росен Плевнелиев, Юлияна бръмчеше насам-натам – волно и извън протокола. По IT сбирки и с червено „Ауди“ вместо с „Мерцедес“ на НСО. Ама пък кой ли я виждаше в отсъствието й. Е, хак ви е сега Генерал Деси. Десислава Радева не само е съпругата на президента, не само е медиен фойерверк, но вече е и откровен вдъхновител на вицове в социалната мрежа:
– Деси, идваш ли? Вдигнах самолета – пробоботи нежно Льотчика.
– Чакай, пиша статус!
И Льотчика отново, макар със скръб, си легна с котарака…
Както и:
Джийвз, защо се е разврещяла така котката на Радеви?
– В момента хваща СПИН, сър.

Други шегобийци във „Фейсбук“ пък се запитаха „дали първата дама няма снимки с нацистки поздрав”, каквато епидемия завзе доста мъже от властта напоследък.
Повод за пиперливите анекдоти, разбира се, са писанията на г-жа Радева във „Фейсбук“. Последната новост от профила й е своеобразна атака срещу гей парада в София. Половинката на президента Румен Радев скочи на прайда, като укори „прайдващите“, че преиграват, защото никой не ограничава правата им, а освен това всички хора сме различни. Десислава Радева напомня още на гей общността, че пенсионерите не са по-малко дискриминирани. Тя критикува още различните, че не са уважили паметта на загиналия военен пилот в Черно море и вместо прайд е трябвало да има Ден на траур.

Първата дама прави коментара във „Фейсбук“ с уговорката, че самата тя има много приятели сред съсловието, което участва в прайда.
Постът, който бе масово публикуван в медиите, завършва с песента Catch The Rainbow на групата Rainbow. Той обаче не се вижда на личния профил на президентската съпруга вероятно заради ограничението да не е публичен пост или пък е бил изтрит впоследствие.

„Заведох 6-годишния ни котарак Чарли на ветеринар – рутинната процедура против бълхи и кърлежи – пише президентшата във „Фейсбук“. – И така, съвсем между другото, докторът ме попита искам ли да го изследвам за котешки СПИН. Шах с пешката! Даже не ми е минавало през ум, че това заболяване съществува при котките. Попитах: И, ако резултатът е положителен, какво правим? Отговорът беше: Нищо, просто си знаете. Не се лекува! Продължих с въпроса: Заразен ли е за хора, за кучета? Не – отговори симпатичният доктор – Предава се по полов път, само при котките.

Някак асоциативно се присетих за прайда и се помолих вътрешно дано участниците се сетят, ей така, между другото, да проведат една ограмотяваща, с елементи на превантивност кампания за ХИВ/СПИН/Серопозитивни, дори и само с листовки. Не за друго, а защото статистиката за 2016 година показва, че пътят на инфектиране с ХИВ/СПИН е „39% от новите случаи са се заразили при хетеросексуален контакт, 49% – при хомосексуален контакт, а 12% – при инжекционна употреба на наркотици”. А прайда ще го видят много младежи, девойки и невръстни деца.

Като споменах невръстни деца и се сетих за оня виц с Холмс и Уотсън:
– Какъв е този шум на улицата, Джон?
– Гей парад, сър.
– И какво искат?
– Еднополова любов, сър?
– И кой им забранява, Джон?
– Никой, сър!
– Тогава защо крещят?

Отговора го знаете. Представете си, ако е проведен между майка и невръстното й дете…
Всъщност прайдът за мен иде да покаже, че тези хора искат да изразят своята смелост и гордост дори, за различност. Достойно за уважение! Смели, разчупващи стереотипа, шарени и весели, минали по един или друг начин под дъгата. Имам доста такива приятели и сме в много добри отношения, с взаимно уважение едни към други. Всеки има право на свой избор. Стига да не пречи на останалите.

Думата ми не е против хомосексуалните, бисексуални, трансджендър и другите производни. А за претенцията им за различност.

Мили прайдващи, моля ви, не подминавайте факта, че всички сме различни. Независимо дали сме хетеро или хомо ориентирани. ДНК-то е еднакво само при еднояйчните близнаци, но дори там в някои случаи има пробойни. Във вените на всеки от нас тече код, различен от този на ближния ни.

Уважавам Ви, но не преигравайте, моля! Никой нищо не Ви е забранил! Вие сте толкова дискриминирани, колкото българския пенсионер, например. Колкото многодетните майки. Колкото хетеро-ориентираните хора дори. (Що не организираме прайд на хетеросексуалните, м?!)

Ако истински желаете да бъдете полезни в обществото, следващия път, освен розови помпони на барабаните си, направете информационни листовки за превенция от ХИВ/СПИН, за рисковите групи, за статистиката в страната и света. Просто давам идея, за да е по-смислено за всички, някак.

Да, животът е прекалено кратък, за да бъде вземан насериозно. Но след нас идват поколения, които ние трябва да възпитаме, да информираме, за да не правят своя избор на сляпо.
П.С. Всъщност, чудя се, дали Вие, апелиращите за толерантност и признание, осъзнахте поне за миг, че денят на Вашия прайд трябваше да е ден за траур, за смирение и покаяние. Защото военен загина в мирно време. И се сля с дъгата (Вашия обетован символ). Трагедия, която пълни сърцата ни със скръб и много, много гняв! Сега е време, мисля, да сме повече българи, отколкото широко скроени космополити. Нищо лично!“.

Държавническо някак. Визионерско.
Разбира се, такъв тип нравоучителни слова не са изненада и трябва да се очакват, защото прецеденти вече съществуват.
Съпругата на президента Десислава Радева поздрави във „Фейсбук“ българките по повод 8 март. В обръщението си към дамите тя цитира „една от най-жените“ – поетесата Блага Димитрова, и писателя Джон Ъпдайк:
„Честит ни празник, напук на всички, които го смятат за соц. отживелица! – пише първата дама. – Скъпи всички, които празнуваме днес, Истина за жената е казана отдавна от една от най-жените (поне за мен, макар да познавам само творчеството й) Блага Димитрова: Да бъдеш жена — това е болка.
Когато ставаш девойка – боли,
Когато ставаш любима – боли.
Когато ставаш майка – боли.
Но най-непоносима на земята
е болката да си жена,
непознала всички тия болки до една…

За тази най-жена пък Ъпдайк казва: „съвършена, уравновесена, удовлетворена, реализирана… Любопитно ми е самото това ярко съчетание от красота и ум. Искам да кажа, какво може да направи една душа с всичко това?!”

Та, мили празнуващи, пожелавам ви от сърце да изпитате всички тези болки! И когато сте най-истински, някой да каже такива думи за Вас… или поне да си ги помисли! Да плачете от радост (както жената от клипчето, да речем), затова, че сте себе си и сбъдвате мечтите си, независимо от трудностите! Нека винаги сме съвършени, уравновесени, удовлетворени и не забравяме никога, че ние сме благостта и спокойствието в живота на мъжете. Ние сме омиротворението на тяхното „силно да любя и мразя”. Ние сме кроткото, но осезаемо присъствие в техния свят. Честит ни празник, напук на всички, които го смятат за соц. отживелица!”

След поздрава Генерал Деси е публикувала видео от американския X Factor от 2011 г. с изпълнение на Стейси Франсис.

Тежки, трудни и свърхинтелектуални препратки. Същите като от нощта на изборите, когато новата първа дама на България – Десислава, май още Генчева даже, публикува във фейсбук профила си песента на хеви метъл бандата Manowar „The Crown and The Ring“. Направи го, след като стана ясно, че Румен Радев ще бъде новият държавен глава.
„Явно доброто побеждава не само в приказките. Особено, когато сме обединени около смислена кауза! А каузата в случая се нарича България! И е пълна със смисъл!“, написа още съпругата на бъдещия президент на България в социалната мрежа.
Дали заради опиянението като от долна бургаска кръчма или заради па

рвенюшкото съприкосновение с коридорите на властта, Генерал Деси непрекъснато е повод за коментари. Дали е била подходящо облечена в НДК, дали е трябвало или не да е с ботуши пред Паметника на незнайния воин, дали чантичката й при срещата със съпругите на другите държавни глави в Европа е трябвало да е розова и дали въобще и какво е търсела при Негово светейшество папата. Защо си прави евтин пиар, публикувайки снимка с актьора Любо Нейков, дегизиран като Ненка от „Комиците”, което в мрежата бе определено като кич, неподходящ за ранга на една президентша.

Всъщност Генерал Деси явно не цепи басма никому, щом на „Дондуков“ 2 вече месеци наред са без експерт по пиар, след като нервите на Елена Йончева очевидно не издържаха. Говори се, че госпожа №1 не само одобрява менюто, но и доставката на тоалетна хартия.
Всъщност няма да сме обективни, ако не кажем, че тя не е наясно какво се пише и говори за нея. Дори, пак във „Фейсбук“, написа преди време, че е време да опровергава. Първата дама Десислава Радева доби кураж да проговори за слуховете около себе си и командорския си характер.
Ето какво написа в профила си:

„Наясно съм, че каквото и да напиша, ще бъде използвано срещу мен. Каквото и да направя, също ще бъде използвано срещу мен. Затова избрах да не опровергавам нито една от лъжите, които прочетох или дочух срещу себе си в последните месеци. Започнали, между другото, още с номинирането на Румен Радев за кандидат-президент… Може би допуснах грешка.
Една от основните цели на клеветата е да превърне един човек в това, което не е. Затова ще направя няколко уточнения. Дължа го на тези, които ме познават, но най-вече на тези, които не ме познават.

Не съм първа дама, нито пък съм фърст лейди. Съпругата на президента съм.
Не съм настоявала да имам охрана, нито пък възприемам присъствието на НСО в личното ми пространство като белег за превъзходство. Приемам и се съобразявам с решение, което гарантира сигурността на президента.

Не командвам президента, нито му казвам как да управлява държавата. Именуването ми като „генерал Деси“ е добър опит в старанието да се внушава, че генералът е под чехъл. Но генералът в нашето семейство е само един и в настоящия момент е президент.

Не разполагам със сътрудници, секретарка също нямам. Използвам кабинет в президентството, на какъвто са имали право и предишните съпруги на президенти. Там организирам срещи, свързани с инициативите, с които съм ангажирана като съпруга на президента.

Не съм разпореждала ремонти във вила „Калина“, нито съм нахлула с майстори веднага след изборите. Живеем в къщата от една седмица. Завари ни добре стопанисван и уютен дом.
С твърденията, че съм тъпа селска пръчка няма да ви губя времето. Истинските дами, които ме определят като проста селянка, вероятно имат право на такъв език.“
Дали пък наистина не е белег на аристократизъм, когато сам разсъждаваш за себе си като за „тъпа селска пръчка“?!

„Ако г-н Радев иска да стои стабилно на публичната сцена, трябва да намери начин да озаптява две агресивни жени: г-жа Йотова и съпругата си“, написа във „Фейсбук“ културологът Ивайло Дичев след поста на Радева за прайда.

Рут Колева: Първа дама или първа мотика?

Певицата Рут Колева пък бе още по-гневна: „Първа дама? По-скоро първа мотика. Глупава госпожо, защо не ги пуснахте тия коментарчета след срещата на НАТО, докато се снимахте със съпруга на министър-председателя на Люксембург – Готие Дестене, а? Само когато е изгодно, явно. Хомофобията не се толерира на местата, където искате да се покажете със скъпите си рокли и селските си претенции. Или може би ви е яд, че не са ви дали достатъчно внимание?.

Източник: ПИК

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.