img

Интересен тест: Провери какво се*с IQ имаш!

/
/
/
939 Views

Sex IQДа, има и такъв индекс – отбелязва нивото на се*суалната интелигентност! Но противно на очакванията, тя не е свързана с познанията в интимната сфера, а с начина, по който правите се*с и мислите за него. Сексуалната интелигентност не се измерва в броя оргазми, ерекции или партньори. „Тя е резултат от идеи, тези, въпроси и отговори“, смята американската психоложка Андреа Дуоркин, която за пръв път използва термина през 80-те години на миналия век. В началото на новото хилядолетие твърдението й е доразвито от колегите й Майкъл Милбърн и Шери Конрад. Тяхната книга „Се*суална интелигентност“ излиза през 2002 г. и официално въвежда понятието „секс IQ“, пише Elle.

Към върха на скалата

Според Милбърн и Конрад се*с коефициентът измерва колко добре се справя всеки човек в леглото. Освен това е показател за способността на партньорите да се насладят на интимния си живот във всичките му измерения, да се отнасят толерантно към чуждите се*суални философии и да се справят успешно с проблемите в се*суалната комуникация помежду си. Добрата новина: всичко това не зависи от красотата или се*сапила на хората, а от техните умения, които, за щастие, винаги могат да бъдат усъвършенствани. Как да повишите своето се*с IQ? Писателката Алиша Галоти издава цяла книга по темата – „Тайни, които са важни, за да се насладите на секса“. В нея Галоти съветва:

Поддържайте се*суалните си познания на добро ниво – не се осланяйте на популярни се*смитове и заблуди.

Освободете се от табутата – открийте какво ви привлича и възбужда, кои са особеностите във вашето еротично поведение. Често истинските се*суални желания остават скрити, защото са потискани. Се*суално интелигентните хора са способни да се самоанализират. Те знаят кога еротичните им желания запълват някакъв емоционален дефицит (например самота, липса на самочувствие).

Съобразявайте се с другите – се*сът е за двама. Няма как се*с IQ-то ви да е високо, ако непрекъснато се налагате и избягвате разговорите за интимния ви живот. Защото се*суалната интелигентност изисква да се учим как да сме честни със себе си и с партньорите си относно това каква е сексуалната ни същност.

Усъвършенствайте се – пътят към се*суалната задоволеност минава през желанието да бъдем все по-прелъстителни, все по-технични и да знаем все повече за интимността. А последната включва не просто креватна гимнастика, тя се разтваря в любов, откритост и уважение към мъжете в леглото ни.

Развийте горещо въображение – умът ви вероятно е зает с мисли за работата, децата и домакинските задължения, но непременно трябва да разчистите в него място за се*с. Отделяйте си време, при това всеки ден, за да си представяте нещо възбуждащо, и правете сценарии, планове, резервации за двама…

Стимулирайте сетивата си – започнете от очите и от това, което виждате в огледалото. Сменете пижамата с нещо по-предизвикателно, лягайте си гола, носете токчета, прошепвайте наелектризиращи неща в ухото на любимия, обръщайте внимание на всеки жест, поглед, допир. Провокирайте! Създаването на се*суално напрежение също е въпрос на се*синтелигентност.

Да изневеря ли?

Теоретиците на се*суалната интелигентност обръщат специално внимание на решението на човек да започне или приключи една връзка, както и дали да пропусне или да се впусне в любовна изневяра. Според Милбърн и Конрад хората с високо се*с IQ, попаднали в дилемата „Вярност или изневяра?“, обръщат внимание на своите тайни желания и способности да изживеят пълноценно удоволствието. Те вземат решение едва след като са отговорили на следните пет въпроса:

1. Така отговарям ли на истинските си нужди?

2. Ще остана ли верен на себе си, ако се забъркам в това?

3. Заслужава ли това постоянният ми партньор?

4. Може ли тази връзка да ме тласне към саморазрушение?

5. Какво ще ми донесе забежката – истинска радост или емоционално нараняване?

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.