img

Или здравната ни система, или отчетените данни, или и двете са фалшиви

/
/
/
374 Views
Сподели с приятели

В отговор на разгорялата се дискусия за влиянието на мащабната ваксинация за намаляване на процента на случаите с фатален край, Ви представям графики на Университета Джонс Хопкинс.

От тях се вижда, че процентът на починали спрямо заразени е постоянен през последната 1 година и линията на CFR е хоризонтална, независимо от процента на ваксинираните и от периода, в който се очаква двете дози да са подействали

Т.е. какъвто и процент от населението да е ваксиниран, все еднакъв остава делът на починалите от общия брой заразени, независимо дали неваксинираните са 20% или 80%.

В обществен план не се забелязват прояви на такъв колективен имунитет, който да предпази обществото от разпространение на вируса, нито снижаване на заболяемостта, нито на процента на смъртните случаи.

За да е още по-ясно:

В България още преди да започнат ваксинациите, хората болни от Ковид умираха повече отколкото в други страни. Или здравната ни система, или отчетените данни, или и двете са фалшиви.

Акцентът не е само в това дали да се ваксинираме или не, а в това как да имаме равнопоставен достъп до качествени медицински услуги най-малко за обществено значимите заболявания за всички хора.

Ние хем се топим от демографската криза, хем народът е беден и болен. Нужна ни е фундаментална промяна и план за оцеляване на нацията. Такъв план може да бъде направен и изпълнен от хора, които не мамят и не грабят народа си, а се грижат за него.

Д-р Антония Първанова

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.