img

Идва ли най-лошото? Ислямска държава внесли в Европа химическо и биологично оръжие!

/
/
/
803 Views

ДАЕШЕкстремистите от ДАЕШ („Ислямска държава) са внесли контрабандно химическо и биологично оръжие в Европа и са се готвели за провеждането на атентати. Тези данни от доклада на Европейския парламент са цитирани от британското издание Daily Star.

Химически, биологични, радиологически или ядрени вещества са били внесени незабелязано на територията на Европейския съюз, такива сведения се съдържат в отчета, подготвен след атентатите в Париж от 13 ноември.

Освен това в документа се говори, че терористите активно вербуват в своята организация учени, които могат да създават взривни вещества от различни материали.

„Имаме си работа с много сериозно организирана международна терористична организация, която понастоящем се проявява по улиците на Европа“, прокоментира шефът на Интерпол Роб Уенрайт. Тя представлява най-сериозната терористична заплаха, с която Европа се е сблъсквала през последните десет години“.

ИД вече придоби знания, а в някои случаи и експерти, които ще им позволят да използват радиологични, химични, биологични материали като оръжие за терор, казва пък Волфганг Рудишаузер, експерт по контрол на разпространението на оръжия за масово унищожение в НАТО.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.