img

ИД променя тактиката! Терористите няма да ходят до Сирия, ще чакат нареждания!

/
/
/
967 Views
Ислямска държава
Ислямска държава променя стратегията си

„Ислямска държава” заповяда на британските джихадисти да не пътуват до Сирия, а да останат във Великобритания и да чакат сигнал да извършат атака. Дни преди касапницата в Париж британските ислямисти са получили информация за наближаващи атаки във Франция и Великобритания, става ясно от съобщения, с които се е запознал отделът за журналистически разследвания на „Мейл”.

В тях екстремистите са съветвани да не рискуват и да пътуват до Сирия, а да останат скрити във Великобритания, докато командирите от ИД „не им дадат сигнал” да ударят.

Заповедите, дадени през изминалите дни чрез криптирани сайтове за съобщения, са почти невъзможни за потвърждаване. Но източници от силите за сигурност са потвърдили, че се наблюдава промяна в тактиките на ИД.

Тази нова информация придава импулс на страховете от атаки във Великобритания след касапницата в Париж, в която бяха убити 130 души.

В кореспонденцията британските джихадисти са питани с какви оръжия и муниции разполагат. Също са призовавани да поддържат контакт с ИД и да чакат допълнителни инструкции, къде и кога да атакуват. Британските екстремисти още са съветвани как да заобикалят проверките и да вербуват младежи.

Акцент се поставя върху това, екстремистите да положат усилия да атакуват само неверници и да не застрашават мюсюлманите по време на своите атаки. Това може да е признак, че ръководството на ИД е притеснено за имиджа на групировката, след като при касапницата в Париж бяха обути редица мюсюлмани, включително и майката на малко момиче.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.