img

ИД към САЩ: Враговете на исляма ще бъдат унищожени от пламъците на войната!

/
/
/
834 Views
Ислямска държаваНаскоро президентът на САЩ Барак Обама определи „Ислямска държава” като „шайка убийци с хубави профили в социалните мрежи”. Изглежда, че думите му са предизвикали реакция от страна на терористичната групировка, която в ново видео се гаври със самоубийствата в американската армия.
В клипа, разпространен от ислямистите, се казва още, че Пророкът е предрекъл, че „враговете на Исляма” ще бъдат унищожени от „пламъците на войната”, когато броят на знамената им 80 – става въпрос за членовете във водената от САЩ международна коалиция против групировката. В момента 60 държави са се обявили против „Ислямска държава”.

Във видеото ислямистите също предизвикват САЩ да „покажат какво могат”, след което екстремистите добавят, че „броят на американците само засилва вярата им”. Във видеото терористите също отбелязват, че 6 500 американски войници се самоубиват всяка година и твърдят, че територията, контролирана от тях, е по-голяма от тази на Великобритания.

На клипа глас казва: „Нашият пророк казва, че знамената ще достигнат 80 и тогава пламъците на войната най-накрая ще ви изгорят на хълмовете на смъртта. Съберете вашите съюзници. Кроете планове против нас и не ни давайте да си отдъхнем. Нашият съюзник обаче е най-великият. Той е Алах, да се слави името му”.

В клипа ислямистите също казват, че „всяват страх” в сърцата на американските войници, а самите САЩ са „твърде слаби”, за да изпратят войници на място.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.