img

И Washington Times призна: Америка помага на Ислямска държава!

/
/
/
747 Views

ИДИЛСАЩ толкова дълго се отклоняваха от удари по нефтената инфраструктура на ДАЕШ (Ислямска държава), че можем да ги наречем съучастници на терористите. Това заяви анализаторът от Washington Times Тод Вуд в статия на изданието, цитиран от „Звезда“.

За нееднозначната позиция на Вашингтон по-рано заяви Министерството на отбраната на Русия. „Когато американските чиновници заявяват, че не виждат как нефтът е доставян от терористите в Турция, това вече не е лукавство, това „намирисва“ на пряко покровителство“, отбелязаха от ведомството. Официалният представител на Министерството на отбраната генерал-майор Игор Конашенков подчерта, че са удивени от позицията на американските си колеги.

Трябва да се отбележи, че представителите на Вашингтон дадоха немалко поводи за удивление. Отначало минисърът на отбраната на САЩ Аштън Картър заяви: „Ние нанасяме удари само по тези обекти, които те използват за извличане на печалби“.

След това специалният посланик на САЩ по международна енергетика Амос Хокстайн съобщи, че обемът на контрабандният нефт, който терористите доставят в Турция е крайно незначителен. Последното изявление прозвуча като оправдание, счита коментаторът от Washington Times.

Освен това, според мнението на Вуд, САЩ повече от година позволяват на ДАЕШ да добиват и продават нефт, което носеше на групировката милиони долари ежемесечно.САЩ всъщност установиха свободна зона за „паричната машина на ДАЕШ“, пише журналистът.  Това, че САЩ започна да нанася удари именно по нефтената инфраструктура се е получила по мнението на анализатора заради това, че Русия постави САЩ в неловко положение.

Линията на Белия дом изглежда неразбираема. Затова американското правителство е замесено в различни последствия, които може да създаде усилването на ДАЕШ“, резюмира Вуд.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.