img

И това го има по света! Красиви регулировчици в КНДР се пенсионират на 26 години!

/
/
/
268 Views

300 девойки-регулировчици отдавна са станали туристическа забележителност в Пхенян.

В пътната полиция на столицата на КНДР взимат на служба само изключителни красавици, тъй като ръководството на страната смята, че именно те формират лицето на града. Красивите полицайки са се появили по улиците на Пхенян още през 80-те години, когато автомобилното движение е било крайно ограничено. Идеята е била те не само да регулират движението, но и да украсяват града.

Красивите регулировчици са една от забележителностите на КНДР.

Почти няма турист, който да се върне от там без техни снимки. Но когато навършат 26 години, тези красавици задължително ги пенсионират – смята се, че на тази възраст те вече трябва да подредят личния си живот. Друга причина за пенсионирането им е встъпването в брак – нищо не трябва да отвлича хубавиците от работата. Интересно, е че техните колеги мъже нямат подобни възрастови или семейни ограничения. 24-годишната Ри Мьон Сим разказва за своята работа и плановете си за приближаващата пенсия. Тя работи като регулировчица вече 7 години и след още 2 ще излезе на пенсия. По думите на Ри, работата ѝ представлява „изнурително повторение на движения”. „Но когато почувствам умора аз си мисля за нашия лидер, който цяла година се грижи за щастието на хората и следи как работим ние”, споделя Ри Мьон Сим

„Сега аз мога да регулирам движението цяла нощ и да продължа да работя и през деня без да чувствам умора”, допълва тя. Плановете на Ри са, когато излезе на пенсия, да завърши курсове и да стане учителка. А на въпрос на фотографите и журналистите не я ли смущава вниманието им, Ри отговаря, че регулировчиците не се интересуват от това. „Ние така сме концентрирани да изпълняваме своята работа, че много рядко забелязваме вниманието, което ни отделят”, уверява тя.

Превод: БЛИЦ

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.