img

Хиляди са опарени! Вижте признаците за това, че някой следи телефонът ви!

/
/
/
824 Views
Сподели с приятели

Следене на телефонЗлонамерен софтуер поема контрол над процеса на изключване на телефона и създава илюзията, че устройството се изключва. Когато телефонът е в опасност, при изключване се вижда непозната анимация, а след това екранът угасва, сякаш е изключен, но всъщност продължава да работи.

Появи се нов и проблемен android malware, който може да звъни на контактите от телефонния указател или да функционира, дори и ако устройството е изключено, предупреждава компанията за сигурност и изследвания AVG.

AVG обяви някои части от кода на тази технологична заплаха по име Android / PowerOffHijack. Този malware може да засегне всички телефони с инсталирана версия на android под 5.0. Досега са заразени повече от 10 000 мобилни телефони, главно в Китай, където за първи път се е появил този malware.

Най-новите антивирусни програми на AVG могат да неутрализират тази заплаха, но компанията продължава да препоръчва на потребителите да вадят батерията, за да бъдат сигурни, че телефонът наистина се е изключил.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.