img

Хакери удариха сериозно Ислямска държава! Източиха милиони от сметките им!

/
/
/
780 Views

ПризрацитеГрупа хакери, наричащи се „Призраците”, откриха няколко електронни сметки на терористичната групировка „Ислямска държава”, съобщава ТАСС. Те са изяснили, че терористите използват виртуалната валута биткойн за парични операции и преводи. Хакерите са намерили сметки на обща стойност 3 милиона долара.Самите кибер хулигани признават, че искат да помогнат на света в борбата с тероризма.

По данни на хакерите, делът на виртуалните валути достига 1-3% от общия обем на доходите на ИД. Това е еквивалентно на 4.7-15.6 милиона долара. По данни на властите на САЩ, годишният доход на ИД възлиза на между 468 и 520 милиона долара. Основните източници на парични средства за ислямистите са незаконната търговия с петрол, изнудване, откупи и доброволни дарения.

Биткой е най-известната криптовалута в света. Той представлява „виртуални пари” – програмен код, който не се регулира от нито една страна или банкова организация в света. Използването на таи валута може да гарантира пълна анонимност на човека или групата хора, извършващи с него покупки.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.