img

Гриша Ганчев ще разпилее УЕФА в Лозана, вижте само какви козове има!

/
/
/
561 Views

До дни може да стане ясна изключително щастлива новина за ЦСКА! 60:40 са шансовете на „червените“ да триумфират в Лозана, твърди „спортнамаса“. За целта босът на „армейците“ Гриша Ганчев прави два ключови хода – колосален триумф на търга за емблемата в Кърджали и отлична подготовка по дело на клуба в КАС.

Ръководството на ЦСКА е предприело мерки, за да защити отбора. Днес в Лозана ще бъде подадена жалба, касаеща лиценза за евротурнирите. „Червените“ са наели силен адвокат, а за самото входиране на жалбата в Спортния арбитражен съд (КАС) ще бъдат платени 12 000 швейцарски франка.

Обжалването на ЦСКА ще бъде разгледано в 10-дневен срок. А в материала на изданието се твърди, че по непотвърдена информация шансовете за успех на „армейците“ са 60%-та. В Швейцария 31-кратните шампиони ще се позоват на гражданското законодателство на Република България за два стари клуба с традиции – юридически Литекс и фенската маса на ЦСКА.

Междувременно заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев коментира в предаването „Домът на футбола“ по Диема Спорт казуса с евролиценза на „червените“:

„ЦСКА внася документи за участие – УЕФА им отговаря, че не са навършили необходимата възраст. Това не е дисциплинарна санкция, а неизпълняване на част от изискванията. ЦСКА има вече една година история – със следващите две ще станат три и след това могат да участват в Европа. Футболният съюз няма как да излезе и да каже ЦСКА няма лиценз преди да е обявено решението на УЕФА. Ние не сме получавали в нито един момент черно на бяло, че ЦСКА няма да играе в Европа. Водени са и неформални разговори, за да се изясни какви са възможностите за изключение, защото такива са правени в Латвия. Въпросът е да имаш лоби и да обясниш, че този отбор е наследник на стария, които в нашия случай не сработиха до голяма степен, защото публиката на ЦСКА е разединена, нямаше обединение, нямаше единна позиция и това е повлияло“, коментира Колев.

Само часове след решението на УЕФА, обаче елитният ЦСКА спечели търга за емблемата на „армейците“ При това срещу колосална сума – 8 милиона лева. Така ударът на Гриша Ганчев и „червените“ по ЦСКА 1948 е огромен. А разликата между публиката подкрепяща ЦСКА от елита и клуба от аматьорския футбол е огромна и още повече – все по-увеличаваща се.
Възможно ли е „армейците“ да триумфират в Лозана? Съвсем скоро ще стане ясно, правилото е налице и не е в полза на клуба. Дори от БФС обаче визират и определени изключения, а тезата за разделение между „червените“ изглежда не много актуална.

Източник: ПИК

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.