img

Goodyear правят революционни сферични гуми, с които колата ще се движи настрани!

/
/
/
1052 Views

Сферични гумиПроизводителят на автомобилни гуми Goodyear разкри плановете си за сферични гуми, които ще позволят на автономните превозни средства да се движат не само напред и назад, но и настрани, пише Discovery News.

Концептуалните гуми биха направили възможно многопосочно движение, слагайки край на 4000-годишната традиция на колелото с ос.Компанията представи концепциятa Eagle-360 на 86-тото Международно автомобилно изложение в Женева, Швейцария. Goodyear посочва, че гумите биха могли коренно да променят бъдещето на самоуправляващите се коли и други автономни превозни средства.

Възниква въпросът – как сферичните гуми се закрепят към автомобила? Фирмата не съобщава технически детайли, но изглежда, че Eagle-360 ще използва система за магнитна левитация, която ще поддържа автомобила над четирите или повече гуми. Изображения на футуристичните гуми показват, че ще са почти изцяло затворени в каросерията на колата.

Сензори ще предават информация за пътя и климатичните условия към системата за управление и ще наблюдават налягането в гумите и износването им. Многопосочното движение ще позволи на автомобилите да маневрират в натоварен градски трафик и ще улесни паркирането.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.