img

Гневна зрителка на Нова разпространи отворено писмо: Телевизията умишлено манипулира репортажите си!

/
/
/
745 Views

10Приятели, изпратих това писмо до Нова телевизия, но не го публикуваха. Гневна съм и затова го пускам публично. Моля, разпространете! Тази гневна публикация на Добринка Петрова обиколи за часове Фейсбук и събра десетки коментари и одобрения. Възмутената жена не разбира как е възможно да се изопачи до такава степен действителността.

Ето писмото, изпратено от Добринка Петрова:

Дами и господа, работещи в Нова телевизия. Днес в предаването Ви „Събуди се“ беше излъчен репортаж от най- високото и подчертавам най- красиво село – Манастир. Вашите журналисти снимаха два дни при нас, а излъчиха няколко минутен запис, който беше наситен с песимизъм и грозни гледки. Аз, която живея тук целогодишно не можах да позная селото. Плевни снимани за къщи и порутени постройки в които от години никой не живее. Защо не снимахте отвън къщите, които посетихте? Защо не снимахте хората и мястото, където ядохте и спахте? Всеки, който е идвал в Манастир се е влюбвал в него, а вие за няколко минути ни очернихте и направихте антиреклама на селото ни. В Манастир живеят и млади хора. Имаме прекрасно работещо Читалище, Горовладелска кооперация и прекрасни условия за живот. В столицата има квартали без канализация, а в Манастир е построена такава през 1936 г. от немски специалисти.

Селото е електрифицирано през 1948г, като в началото е имало собствено динамо. Ние се гордеем с корените си и пазим родовата памет. Манастир е дало на България Президент, академик, петима професори, стотици учители, лекари, инженери, технически и средни специалисти. Все достойни българи. Възрастните хора, с които сте говорили са меко казано възмутени, че от разговора с тях сте взели само това, което ви е трябвало за предаването. Съжалявам Ви, че не можете да живеете, в това райско място, което през лятото е пълно с деца и живот.

Докато нас ни има, докато децата ни се връщат и милеят за родното място, Манастир няма да изчезне.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.