img

Германия се тресе от скандали и размирици! Идва ли краят на Ангела Меркел?

/
/
/
988 Views

Ангела МеркелАнгела Меркел все по-непопулярна в Германия, бежанците костваха кариерата ѝ

Ангела Меркел залезе! Немските медии прогнозират, че германския канцлер губи скоропостижно влиянието си, като дори може да не изкара новия си мандат. Първата дама на Европа успя да се наложи в кризата с бежанците, но това й коства политическата кариера.

Според „Дойче Веле“ и „Билд“, в желанието си да докара евтина работна ръка, немския канцлер е застрашила сигурността и живота на гражданите. А Германия, вместо да изчисти името си на родина на терора, което носи вече 70 години след Хитлер, се оказа в ситуация да се спасява от тези, на които даде ръка.

Посегателствата в Кьолн бяха последния удар по и без това крехката репутация на Ангела Меркел. А гражданите вече водят кампании и протести срещу приемането и настаняването на бежанци на територията на страната.

Немският канцлер получи ултиматум от консерваторите да промени политиката спрямо мигрантите или да намери начин да преустанови приемането на бежанци в страната. В противен случай ще бъде принудена да се справя с бунт не само от страна на десницата, но и в собствената си партия. Според ИНСА рейтингът на Меркел е най-ниския от 2013 година насам. А отказът й да промени политиката към бежанците, може да й коства политическата кариера.

Или по-лошо–бунт!

Едмунд Щойбер, бившия премиер на Бавария даде на Ангела Меркел срок до март, за да се справи с кризата с бежанците. В противен случай ще се сблъска с бунт на собствените си граждани.

Въпреки старанието на Меркел да осигури равни права на търсещите убежище с гражданите на Германия, ситуацията само се влошава.

Въпреки платените 3 милиарда евро на Турция, за да осигури убежище на бежанците от Сирия, онези, които всеки ден се стичат към Берлин и другите страни от Европа, продължават да са многобройни.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.