img

Генерал Румен Радев с кърваво писмо до министър Николай Ненчев!

/
/
/
813 Views

Генерал РадевБойната ни авиация е в колапс и на практика е приземена, това пише в „кърваво” писмо до министър Николай Ненчев командирът на Военновъздушните сили генерал Румен Радев, съобщава „Телеграф”. Военен пилот номер 1 категорично заявява, че през лятото на 2016 година спираме да охраняваме небето си поради липса на изправни самолети.

Според него, причината за аварийното състояние на изтребителната авиация е бездействието на военния министър и неговото обкръжение.

Не са взети никакви мерки, поискани от командването на ВВС в куп докладни записки и рапорти. Министерството умишлено е провалило действащо рамково споразумение, а след това министър Ненчев не е взел мерки аз излизане от тежката ситуация.

„Учудващо е, че от тази пролет министърът упорито отказва да обяви обществена поръчка за доставка на части и агрегати за МиГ-29. Той умишлено не внася и готовия проект за нов изтребител в Министерски съвет”, пише още генералът.

Освен това Николай Ненчев умишлено не внася готовия проект за нов изтребител в МС, а това е трябвало да се случи до 30 юни т.г. и е сформирал някаква нова комисия, която не се знае какво точно прави и в която командвашия ВВС умишлено не е включен.

Според него, при тази ситуация и през 2016 година няма да бъде сключен договор за покупка на нов боен самолет и отпуснатите 80 милиона лева за целта няма да бъдат усвоени.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.