img

Генерал от НАТО призна: Алиансът отслабва, Русия става все по-голям фактор!

/
/
/
648 Views

самолетиПрез последно време НАТО съществено деградира и това се вижда в сравнение с модернизацията на въоръжените сили на Русия. Затова алиансът се опасява, че балансът на силите в света ще бъде в полза на Русия. Това е обявил германският генерал от НАТО Ханс-Лотар Домрезе, съобщава РИА Новости.Според него в момента Русия е боеспособна както никога преди и това е свързано с увеличените инвестиции в сферата на отбраната.

„От момента, в който Путин стана президент за втори път, инвестициите в Русия в сферата на отбраната станаха толкова интензивни, че към днешна дата въоръжението им се явява супер съвременно, много мобилно и боеспособно”, казва генералът.

Според Домрезе за последните 25 години НАТО е занижила изискванията си и съкратила военните си сили с 25%. И ако се стигне до това балансът на военните сили да стане много в полза на Русия, то на алианса ще се наложи да започне преговори за разоръжаване.

Коментирайки отминалата 2015-а, генералът смята, че НАТО като цяло е претърпял много загуби. Като примери той дава провала на програмата за обучение на бойци в Афганистан, а военните операции в областите Кандахар, Хилменд и Кундуз не са донесли очаквания успех. Като най-голям провал на НАТО генералът определя ролята му в конфликта в Сирия.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.