img

Галъп потвърди: Българите са сред най-нещастните в света!

/
/
/
945 Views

НещастиеПо отношение на щастието през отминаваща година България е на последните места в света, сочи годишното изследване на „Галъп Интернешънъл”. У нас 39 процента се определят като щастливи, 9 – като нещастни, а 47 процента се поставят в средата. По този начин нетната стойност (дялове на щастливите минус дялове на нещастните) в България е 30 процента.Настроенията за предстоящата 2016 година са неутрални, като 43 процента отговарят, че нито са оптимисти, нито – песимисти. Едва 13 процента от българите очакват следващата година да донесе икономически подем, а 24 – икономически трудности.

В същото време от „Галъп” отчитат, че негативно отговарящите са намаляли в сравнение с края на 2014 година.

Щастието по света

В световен план 66 процента от световното население твърди, че се чувства щастливо, а едва 10 процента – нещастни. Най-щастлива страна в света е Колумбия с цели 85 процента нетна стойност на щастието, второто място е за Фиджи. На първите места по щастие неочаквано попадат и страни като Саудитска Арабия, Азербайджан и Виетнам. Ирак е най-малко щастливата страна за втора поредна година с минус 12 процента нетна стойност на щастието.

Най-обнадеждените нации в световен мащаб за Бангладеш, Китай, Нигерия, Фиджи и Мароко. Първенец по най-малко надежда е Италия.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.