img

Forbes: Владимир Путин избра идеалният момент да изложи гледната си точка!

/
/
/
857 Views
Сподели с приятели

Владимир ПутинСлед събитията в Украйна никой от световните лидери не е бил заинтересован какво мисли Владимир Путин, пише коментаторът на Forbes Шели Карабел. Те също така не са проявили склонност да изслушат неговите доводи защо страните им трябва заедно с Русия да подкрепят Башар Асад в борбата с ИД.
Обаче същите световни лидери не могли да оставят без внимание започналата на 30 септември военна операция на ВКС в Сирия, се отбелязва в публикацията.

Forbes цитира Александър Баунов от Московския център „Карнеги”, че Владимир Путин избрал правилното място и време чрез военен способ да изложи своята гледна точка.

„Той виждаше, че западната стратегия беше просто дупка, различните държави подкрепяха в гражданската война в Сирия различни страни. Всички цинично се отнесоха към путинското предложение за създаване на коалиция за борба с ИД. Преди месец главна грижа бяха вълните от бежанци.

Неотдавнашните атаки в Париж обаче изглежда внесоха своите изменения в това мислене. Внезапно френският президент Франсоа Оланд обяви намерението си да посети Вашингтон и Москва.

„Путин е пак в играта” – цитира изданието думи на Баунов. Според него руският лидер има много цели. Първо, изпращането на военни сили на РФ зад граница стана сигнал за жителите на страната, че „Русия отново е велика”.

В добавка създаването на международна коалиция против ИД означава също край на дипломатическата изолация на Путин, твърди Forbes. При това Украйна престана да бъде „препъни камък”.

Благодарение на сегашното положение на нещата, Русия и руснаците даже могат да спечелят. Това ще стане ако Путин продължи правилно „да разиграва картите си”.В резултат може да стане така, че санкциите просто ще бъдат оставени да изтекат, в страната отново ще потекат чужди инвестиции, могат да се появят нови компании, а страната може да се избави от своята зависимост от цената на природните ресурси, обобщава Forbes.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.