img

Филип Миго: Турция трябва да бъде изолирана!

/
/
/
791 Views

ЕрдоганСлед като Турция свали турския самолет Су-24, нейната изолация трябва да се усили, заяви френският политолог Филип Миго в интервю за сайта на Института за международни и стратегически отношения.Анализаторът счита, че Русия няма да се ограничи със съществуващите санкции по отношение на Турция.

Той припомня, че съвсем скоро Москва преустанови преговорите по газопровода „Турски поток”. Същевременно все повече европейци искат спиране на политиката за санкции по отношение на Русия. Неотдавна френският премиер Манюел Валс изрази пред депутатите желанието на страната да отмени антируските санкции против Русия при изпълнение на последните условия от Минските споразумения.

„Докато Турция дразни редица държави със своята двойна игра по отношение на ИД, Анкара не трябваше да удря Су-24. Затова нейната изолация вероятно значително ще се усили” – счита Миго.

„Турция е помагач на терористите, защото ако беше затворила плътно своите граници, тя можеше да много бързо да пресуши голяма част от източниците на доходи към ИД. Затова изявленията на Владимир Путин за финансирането на ИД от Турция е абсолютно обосновано” – счита Миго.

Трудно е да се създаде коалиция против ИД със страни, които не искат да се борят с нея, отбелязва Миго.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.