img

Ето това е най-правилният ритуал за гледане на кафе – вижте бъдещето си!

/
/
/
1045 Views

гледане на кафеГледането на кафе е древен ритуал, който според някои хипотези води своето начало от Етиопия, а от там арабските търговци го пренасят в Европа.

За да е точно гледането, първата стъпка е да направим турско кафе, като този, на който ще се гледа трябва да присъства в стаята. Необходима е 1 чаена лъжица мляно кафе, която се слага във кипнала вода. Кипналото кафе се маха от огъня и се слага пак, това действие се прави три пъти. Преди да сипете кафето избършете чашата, по този начин премахвате всичко отрицателно.
Врачка

След това го сипете в бяла порцеланова чаша, без да се цеди. Пие се без захар, сметана или други добавки, препоръчително е да се пие от дясната страна на дръжката и чашата да се държи с две ръце за по-силен ефект. След като го изпиете, оставете малко течност и с дясната ръка разклатете добре, така че утайката да полепне по стените на чашата.

След това обърнете чашата върху чинийката и поставете средния си пръст върху дъното на обърната чаша. Изчакайте няколко минути и преместете чашата върху салфетка.

Кафе
Самото гледане е най-трудната част, ако лесно разпознавате фигурите, то значи сте природен талант, ако ви е по-трудно ще ви е необходимо време за да свикнете.

Гледането започва от чинийката – там се показват подробности от личния живот на даден човек. В чашата се обособяват три сектора: дясната част, тази, от която сте пили показва бъдещето, лявата – настоящето, а дъното миналото. Колкото по-нагоре са фигурките, толкова по-скоро ще се случи събитието.

Ритуалът завършва като завъртите палеца си на дъното на чашата, пожелаете си нещо и след това завъртате още един път по външната страна на чашата. Отбелязаната фигурка показва, дали желанието ви ще се сбъдне. Важно е да не облизвате или изтривате утайката останала по пръста ви, вярва се, че така си изтривате късмета.

Според гледачките, пиейки кафе предаваме своите мисли, желания и проблеми, но най-вече бъдещето ни дава сигнал за какво трябва да се подготвим чрез фигури и образи. Вглеждането в тези фигури е разпространено от пътуващи цигани, които търсели знаците на съдбата в кафето.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.