img

Ето списък на 15 страни, които са най-безопасни за туризъм!

/
/
/
758 Views

 

Дестинации за туризъмСлед кървавите атаки в Париж, усещането, че светът вече не е същият, е много силно.

Поради безпрецедентните мерки за сигурност в някои от тях, опасността от нови терористични атаки и нестихващия поток на бежанци, редица страни предупредиха гражданите си да не пътуват до места, възприемани доскоро за класически туристически дестинации.

Големи европейски столици са парализирани и сякаш под военна обсада, но за мнозина изкушението да пътуваш по света не може да се изпари току-така.

Ако сте от онези хора, които не могат да остават за дълго вкъщи, и дори биха рискували, британският в. „Индипендънт“ представя

15-те най-безопасни страни за пътуване по света

Данни на Индекса за глобалния тероризъм разкриват, че 97% от терористичните атаки в света през последните 15 години не са били в западни страни.

Графика с данни от Глобалния индекс на мира пък, показва 15-те най-безопасни страни, отчитайки различни фактори, като сигурност у дома, милитаризация и участие в местни и международни конфликти.

Най-безопасната страна в света е Исландия,

разклатена единствено от финансовия срив през 2008 г. – и от време на време от вулкани.

В действителност статистиката сочи, че Исландия оглавява списъка за най-сигурно пътуване всяка година от 2007 г. насам, когато започва да се изчислява индексът.

След нея се нареждат Дания и Австрия.

Под номер четири и пет в класацията пък попадат Нова Зеландия и Швейцария, следвани отФинландия, Канада и Япония.

Австрия и Чехия затварят топ 10 в класацията.

В списъка са включени още Португалия, Ирландия, Швеция, Белгия и Словения.

Белгия е под номер 14 в списъка, въпреки че жителите и гостите на Брюксел живяха дни наред под най-висока степен на тревога заради опасност от терористични атаки и поредиза спецоперации за издирване на терористи, вкл. на оцелелия участник в парижките атентати Салах Абдеслам.

В понеделник САЩ предупредиха гражданите си да не пътуват заради заплахи за сигурността. Предупреждението ще остане в сила до февруари 2016 г.

 

 

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.