img

Ето коя е думата, която никога да не казвате на работното си място!

/
/
/
832 Views

Офис„Премисляйте внимателно нещата, които казвате. Думите ви ще посадят у другите или семената на успеха, или тези на провала“. Това пише преди много години Наполеон Хил. Дарлийн Прайс, президент на Well Said Inc, е напълно съгласна. Зле подбраният изказ може да навреди сериозно на доверието във вас, на възможностите, които ви се предоставят, на кариерата ви като цяло.

„Независимо от аудиторията и темата, лидерът използва език, чрез който влияе на другите и в замяна постига някаква цел. Това е и причината въпросният човек да е станал лидер – той умее да увлича хората да го следват“, казва Прайс, цитирана от Time.

Според нея обаче има една дума, която нито началниците, нито служителите трябва да използват на работното място – „опитвам“.

Ако шефът ви каже: „До два часа искам твоето предложение за новата сделка“, а вашият отговор е: „Добре, ще опитам“, това не прави никак добро впечатление.

„Думата „опитам“ предполага, че нещото може и да не бъде свършено. А никой шеф не иска да чуе това. Намеква също така, че не сте достатъчно уверени в способностите си“, коментира Прайс.

Какво да направим обаче, ако дадената задача наистина е непосилна? Според експертите най-добре е учитиво да помолите началника си за удължен срок или му обяснете защо може да се забавите.

 

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.