img

Ето кой е ИСТИНСКИЯТ Купувач на „ЧЕЗ- България“! Не е Гинка, нито пък Теменужка! Истината е Брутална:

/
/
/
1253 Views
Сподели с приятели

Съпругът на новата собственичка на ЧЕЗ- България Гинка Върбакова – Славчо Върбаков, се оказа човек на СИК.Навремето същия въртял общи фирми със знакови фигури от криминалната групировка. Това разкри енергийният експерт Еленко Божков, бивш шеф на ДКЕВР.

Славчо и съпругата му Гинка Върбакова от Пазарджик пък повече от 20 години са в близки отношения с енергийната министърка в оставка Теменужка Петкова. Това призна самата тя, след като доброволно се отказа от министерския си пост заради скандалната сделка по продажбата на ЧЕЗ- България на фирмата на Върбакови,пише сайтът pazel.eu

Сделката е дотолкова скандална, че успя да изненада дори най-крадливия топ-кумец в държавата – шефа на енергийната комисия в парламента Делян Добрев. Щом му съобщиха по време на тв. интервю кой е новият собственик на ЧЕЗ, той първоначално помисли, че става въпрос за фалшива новина.

„Не мога да си представя как една фирма от Пазарджик, с 90 000 лева активи и 11 000 лева загуби, ще купи най- големият енергиен бизнес в България“, изуми се в ефир Делян Добрев.

Реакцията му обаче е доста странна, тъй като сделката би трябвало да е минала през енергийната комисия в парламента, която той лично оглавява, коментира Еленко Божков.

Всъщност, фирмата на Гинка Върбакова „Интерком Груп“, няма почти никакъв опит в енергетиката, коментира още експертът.

Нещо повече: Финансовото състояние на семейство Върбакови е много влошено. Преди няколко години Гинка и Славчо губят няколко имота заради неплатени ипотеки. Банката им ги отнема и ги продава на търг.

Върбакови дължат пари и на още една банка. Имат и големи задължения към НАП, поради което, друг техен имот в момента е под запор.

Въпреки шокиращите данни за финансовия фалит на семейството, Гинка Върбакова се похвали, че фирмата й „Интерком Груп“ ще получи кредит за стотици милиони евро от международна банка. С тези пари възнамерявала да плати сделката за купуването на ЧЕЗ- България.Повече от ясно е, че семейство Върбакови са подставени лица. Въпросът е на кого?

След като вчера на бърза ръка енергийният министър Теменужка Петкова подаде оставка, за да се покрие от скандала, се оказа, че самото й назначение като министър никак не е случайно. Премиерът Бойко Борисов неволно се изпусна, че с Теменужка били приятели повече от 20 години!

Петкова пък припряно се впусна да обяснява пред медиите, че българското правителство нямало нищо общо със сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ в България. Премиерът нищо не знаел.

Но е твърде невероятно Теменужка Петкова да е подписала скандалната сделка на своя глава.

И едва ли щеше да се вдигне шум около аферата, ако не беше чешкият енергиен гигант „Енерго- Про“, основен кандидат- купувач на ЧЕЗ- България. Собственикът, чешкият милиардер Яромир Тесарж, веднага се впусна да обжалва сделката. Той вдигна шум и по медиите, като заяви, че оперира в цяла Европа, но за първи път в кариерата си вижда подобен абсурд.

Кой е истинският нов собственик на ЧЕЗ- България? Ние залагаме, че името му започва с инициалите Б.Б.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.