img

Ето кои са 3-те най-шокиращи места на Планетата!

/
/
/
829 Views

Природата и човекът създават не само красота, но и плашещи пейзажи или интериори понякога. Но въпреки това такива места винаги се посещават от много хора-заради тръпката, която изпитваме, когато погледнем това, от което се боим най-много.И трябва да признаем, че в това съревнование между човека и природата, ние създаваме много повече страшни места на планетата и много по-малко очарователно красиви. А защо е така, учените да обяснят.

Ето и трите туристически обекта, които изглеждат страшно, но не остават без посетители:

1. Островът на куклите, Мексико.

Малък остров недалеч от крайбрежието на Мексико е известен с това, че на него някога е живял отшелникът Джулиан Сантана и именно той е създал страшен музей на кукли. Според легендата, първата кукла отшелникът е обесил на дърво след като намерил на брега тялото на удавено момиче. Така че сътвореното от него е свързано със смъртта и човешкия страх от нея.

2. Кариера за добив на диаманти в Якутия

Кариерата за добив на диаманти „Мир” в Якутия е дълбока 525 метра и има диаметър половин километър. От въздуха изглежда зловещо и някои я оприличават на „вратата към ада”.

3.Готическата костница в Седлице, Чехия
.

Готическата костница в този чешки град е „украсена” с черепи и кости на 40 000 души. Гробището ,което се намира близо до нея е малко и след като нямало повече място за нови гробове, започнали да събират костите на починалите в специално построено здание. През 1870 година собственикът на мястото наел специален човек, който започнал да оформя костницата с наличните кости и скелети.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.