img

Ето какво трябва да правите преди да пуснете водата в тоалетната!

/
/
/
1121 Views

Тоалетна чинияАко знаете какво се случва в тоалетната след като пуснете водата, а капакът е отворен, със сигурност няма да ви се иска да влезете повече там. Или най-малкото вече ще сте много внимателно с това.
Капакът на тоалетната е измислен неслучайно и затова е хубаво преди да пуснете водата от казанчето, да го затворите, ако искате да сте здрави. И всичко не е само заради миризмата или отблъскващия външен вид на гърнето. Нещата се коренят някъде много по-надълбоко.

Оказва се, след като водата се спусне с бърза скорост, тя завихря и разбива на съвсем фини частици всичко, което се намира в тоалетната, а из въздуха в тоалетната се разлетяват милиарди микрочастици от тях. Учени от университета в Лийдс доказаха това като направиха опити. Те стигнаха до извода, че пускането на водата вдига на 30 сантиметра във въздуха бактерии от чинията и от всичко, което сме изпуснали преди това там.

Тези бактерии политват из въздуха и полепват по всички повърхности, включително и вас, като част от тези микрочастици попадат и в белите ни дробове чрез вдишване. Най-ужасното е, че час и половина по-късно част от тях все още се носят във въздуха из тоалетната. Така всеки, който влезе да ползва помещението, има опасност да се зарази. След няколко часа учените са открили, че тези частици са се наслоили по казанчето, по седалката, а също и по пода.

Опитът е повторен при спуснат капак на тоалетната чиния. Установено е, че никъде из помещението и околните повърхности не са били открити частици и микроби.Надявам се това да ви накара да затваряте всеки път капака тоалетната преди да пуснете водата от казанчето. Това ще гарантира здраве както на вас, така и на цялото ви семейство.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.