img

Ето как правилно да си гледате на карти Таро – ценни съвети!

/
/
/
2751 Views

Карти ТароГледането на карти се практикува от незапомнени времена. Предсказването на бъдещето чрез гледането на карти е най-популярният метод, за който не е необходимо практикуващият да има опит или някакви необикновени способности. Прието е, че картите Таро са първоизточника на съвременните карти.

Има няколко правила, когато решите да гледате на карти:
– Взема се ново тесте, което се използва само и единствено за гадаене.
Гадаене с карти
– По време на гледането бъдете спокойни и концентрирани.
– Добре е тестето да се съхранява в дървена кутия, увито в плат.

Видовете карти за гледане се е увеличил през годините. Все пак в различните краища на света вярванията и свръхестествените способи са различни. Едни от най-разпространените карти са тези на Мадам Ленорман. Те са 36 на брой и гадаенето с тях е много лесно.

Върху всяка карта има изображение, съвпадащо с името й. Когато се гадае с тях е важно да се обръща внимание не само на изброените значения на изтеглената карта, а на името и респективно, на изображението й.

Картите на мадам Ленорман
Гадателят трябва да казва всичко, което му идва на ум, когато го види, т.е. да се води от интуицията си. Смята се, че тези карти са способни да отключат тази функция в човешкото съзнание.
Друг популярен метод за гадаене е със всичките 52 карти. Той се практикува горе-долу така:

Разбърквате тестето. Подавате го на човекът срещу вас да „цепи“ и да изтегли една от картите. Тя се приема за водеща. След това се мушка между останалите. Водещата и първата над и под нея са трите от картите, които определят настоящето.
Над тези три, от горната купчина, се теглят следващите няколко (колкото букви има в първото име на човека) – те показват бъдещето. Под трите се изваждат още няколко (колкото са буквите във фамилното име), които показват миналото.

Гледане на карти
Картите Таро, споменати по-нагоре, са едни от най-древните. Произходът им се крие в Древен Египет. Класическата колода карти Таро 78 на брой карти. С течение на времето, с подробното опознаване на картите и техният символен свят, необходимостта от разширяване на познанието за таро се увеличава.

Търсещият човек все по-добре навлиза в знанието, купувайки си нови и нови колоди от карти. Те не са еднакви. Една от най-разпространените колоди Таро е тази на Уейт. Тя запазва консервативната символика на изображенията, разделена на големи и малки аркани. Начините за гледане с карти Таро са много, например: Гадаене със седем карти, Гадаене Келтският кръст, Гадаене с четири карти по папюс и др.

Нуждата на човек да е подготвен за бъдещето се удовлетворява от гледането на карти. Точно поради тази причина използването и развиването на метода няма да замре скоро.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.