img

Ето как да проверите IMEI номера на смартфона си, дори да сте го загубили!

/
/
/
761 Views

IMEIIMEI номерът или International Mobile Station Equipment Identity е уникален номер, чрез който се идентифицира всеки мобилен телефон. IMEI номерът е нещо като пръстов отпечатък на смартфона, който е изключително важен при аварийни ситуации. Ето и няколко начина, представени от kaldata.com, за намиране на IMEI номера, дори и ако сте изгубили самото мобилно устройство.IMEI номерът, известен още като MEID (Mobile equipment identifier) е уникален идентификатор за мобилния телефон. И понеже няма две мобилни устройства един и същ IMEI или MEID номер, той е особено подходящ за намиране на изгубени смартфони. Този уникален номер е неотменно свързан със слота за SIM-карта и ако имате смартфон с два слота за SIM-карти, то тогава вашият мобилен телефон има два IMEI номера.

Има много начини за намиране на уникалния IMEI номер. Нека разгледаме някои от тях.

1. Въвеждане на USSD команда за показване на IMEI кода – Всъщност, един от най-лесните начини да видите IMEI кода на вашия телефон е да погледнете в отсека за акумулаторна батерия, понеже той обикновено е отпечатан там. А може да използвате и USSD код – наберете *#06# и IMEI кодът веднага ще се появи на екрана

2. Потърсете в Settings своя IMEI номер – В смартфоните с ОС Android, IMEI номерът може да бъде видян чрез Settings> About Phone> Status> IMEI Information. В айфоните IMEI може да бъде видян чрез Settings> General> About> IMEI

3. Как да видите IMEI номера, ако сте си загубили смартфона. В този случай, IMEI номера на вашия телефон може да бъде видян на кутията, с която сте закупили мобилното устройство, понеже той задължително трябва да е отпечатан там. IMEI кодът се отпечатва и върху плащанията за услугите на мобилния оператор.

Ако сте изгубили кутийката и сметките, то може да опитате още един метод: при логване в Google Dashboard, използвайте профила си в Google, който трябва да е свързан с изгубения Android смартфон. Достатъчно е да кликнете върху логото с Android и ще се покажат всички устройства, прикачени към този акаунт, заедно с техните IMEI номера.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.