img

Ето как да направите мудра за здраве и успех!

/
/
/
1262 Views

Мудра за здравеМудри са жестове на мъдростта и изпълнявани правилно  могат да ни отърват от здравословни проблеми

Мудрите са елемент от петата степен на Йога. Тяхното прилагане е изключително полезно за здравето, подмладява тялото, уравновесява ума и неутрализира емоциите.

 Предлагаме ви да се запознаете с 2 мудри за здраве , които ако се научите да практикувате ще ви помогнат да се отървете от различни болежки.

Тази мудра се практикува, когато в организма има излишък на вода, например задържане на течности в някои органи или слуз в белите дробове. Мудрата се препоръчва при заболявания на черния дроб, стомаха, при колики и подуване на корема, при простудни и алергични проблеми.

Как се практикува?

С кутрето на дясната ръка притискаме основата на палеца, а палецът натиска кутрето. С лявата си ръка обхващаме дясната отдолу, като палецът на лявата ни ръка се намира върху палеца на дясната.

За лечение на здравословни проблеми тази мудра се изпълнява 3 пъти на дена по 45 минути.

За да засилите ефекта от тази мудра може да си мислите, че се намирате под водопад и той отмива всичко негативно от вас.

Може да си повтаряте : Аз мога да се освободя от всичко излишно и това ще ми донесе промени към добро.

Земята е елемент от който се изгражда нашето тяло, според древна китайска философия. Земята е една от стихиите, които определят склонността на всяка личност към определени  болести.

Тази мудра се практикува при влошено психично здраве, при стрес, истерия и за защита от външни негативни влияния.

Как се практикува?

Палецът и безименния пръст допирате един към друг, с лек натиск на възглавничките. Всички останали пръсти стоят изправени.Най-добре е да се прави 3 пъти на ден по 15 минути.

Мудрата стимулира коренната чакра. Подобрява обонянието, стимулира чувството на равновесие, оказва благотворно влияние върху кожата, косата, ноктите, повишава самочувствието и носи повече увереност.

Към тази мудра може да се направи следното:

Сядате на стол. Поставяте стъпалата успоредно. Вдишвате дълбоко и си представяте, че поемате чрез стъпалата си цялата земна енергия. Енергията преминава от стъпалата през цялото ви тяло и накрая през главата и отлита в Космоса. Когато издишате си представете, че енергията от Космоса ви облива с златен дъжд и изтича в Земята. Вдишвате и издишвате няколко пъти.

Може да си повтаряте: Енергията на Земята ме прави уверен и съм готов да отстоявам своите виждания. Космическата сила ми носи желание и много радост.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.