img

Ето как да имате здрава и щастлива връзка!

/
/
/
884 Views

Щастлива връзкаСе*сът веднъж седмично е достатъчен за щастливото съжителство на женени или дълго обвързани хетеросексуални двойки, твърди ново американско проучване. Откритията се основават на анкетно допитване сред 30 000 американци, продължило четири десетилетия.

Въпреки че по-честият се*с се свързва с по-голямо щастие, тази връзка спира да бъде толкова значителна при честота над веднъж седмично, по думите на главния изследовател Ейми Муйз, социален психолог от Университета в Торонто-Мисисауга. „Нашите открития предполагат, че е важно да поддържаме интимна връзка с партньора си, но не е нужно да правим се*с всеки ден, за да я запазим,” допълва Муйз. Изследователите отбелязват, че проучването не цели да търси причина и следствие, и не може да се каже дали щастливата връзка води до се*с веднъж седмично, или обратното. Също така е важно, че анкетираните са единствено хора в романтична връзка.

„Всъщност няма връзка между честотата на се*суалните контакти и благоденствието при хора, които не са във връзка,” допълва Муйз. Резултатите са устойчиви независимо от пола на участниците, възрастовата им група или продължителността на отношенията с партньора – от месеци до десетилетия. Според Муйз, двойките трябва да обсъждат дали се*суалните им нужди са задоволени, вместо просто да настояват за повече се*с. „Важно е да поддържаш интимна връзка с партньора си, без да има излишен натиск да се прави се*с възможно най-често,” допълва социалния психолог.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.