img

Ето го отговора защо диетите нямат ефект!

/
/
/
838 Views
Сподели с приятели

ДиетиИзраелски учени установиха защо диетите не действат еднакво на всички хора – причината е, че организмите ни по различен начин метаболизират храната, съобщава Франс прес, цитирани от БТА.

Агенцията изтъква, че повечето съвети за отслабване, предлагани в списанията преди летните ваканции, се оказват безполезни. Дори при консумацията на здравословни продукти, те се усвояват по различен начин от организма. Някои от читателите наистина губят част от килограмите си, но други наддават, спазвайки същите предписания.

Участничка в изследването на израелските специалисти от института „Вайцман“ качвала кръвната си захар всеки път, когато изяждала дори и един домат. А той се счита за беден на захари и мазнини. Екипът на Еран Сегал изследвал 800 души и с изненада открил, че организмите на участниците реагирали по доста различен начин на консумацията на едни и същи количества и видове храна. Доброволците дали за изследване кръвната си захар в продължение на 1 седмица. Анализиран бил и микробиомът им, свързан с хранителния им режим.

Израелските учени ни съветват да не следваме сляпо стандартни диети. Във фокуса на отслабването трябва да бъде поставен индивидът, а не обратното – следваният хранителен режим. Персонализираните диети предполагат по-стриктен контрол на кръвната захар и на общото здравословно състояние на организма.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.