img

Емил Георгиев: Плевнелиев направи това, което и Хитлер не успя – скара ни с Русия!

/
/
/
933 Views

Росен ПлевнелиевИнж. Емил Георгиев е лидер на ПК”Екогласност” и ексдепутат. Неведнъж е давал повод за скандали, но винаги до днес е отстоявал личната си позиция, както и тази на „Екогласност”. Припомняме, че пред съда го изправи самият Иво Прокопиев с иск за над 800 хиляди лева заради интервю, в което Георгиев го бе нарекъл „олигарх” и това се отразило зле на здравето му./?/В тази връзка да припомним, че преди две години за първи път Емил Георгиев, в свое интервю за вестник „ШОУ” предупреди за „опасността, наречена президент” в лицето на Росен Плевнелиев. Сегашното искане за оставката на президента прави актуален този стар разговор. Ето защо репортер на „ШОУ” отново потърси инж. Георгиев. – Г-н Георгиев, последното изказване на президента Росен Плевнелиев предизвика огромно възмущение в публичното пространство. Политически лидери поискаха неговата оставка. Оставка, за която вие от „Екогласност” първи и упорито настоявахте още през пролетта на 2013 г., когато излязохте да протестирате пред президентството. През месец септември 2014 г. отново първи предложихте и подписка за инпийчмънт, но тогава на вашите искания се погледна с ирония и пренебрежение. Всъщност от къде е тази „любов необяснима“ към държавния ни глава?
– Тези, които ме познават са наясно, че аз съм се посветил на каузата за опазване на околната среда, защото съм я изстрадал. В тази връзка е и огромната ми „симпатия“ към скандално известния „ангел на демокрацията” Иво Прокопиев. Уточнявам, не в личен план, а като председател на първата и автентична природозащитна партия в България , ПК“Екогласност“. Заради огромните нарушения на Прокопиевци при добива на варовик от района на Меричлери, аз многократно изразявах огромното си възмущение и от действията на президента за това, че

активно покровителстваше олигарха

За мен и моите съпартийци това беше доказателство, че сегашният президент няма държавническо мислене, а корпоративно. Не само заради мрежата от офшорки с „любимеца” на ПК”Екогласност” Иво Прокопиев, а и заради обслужване интересите на ВЕИ-сектора, имащ основен дял за високата цена на електроенергията за населението.

– Имате ли някакви други причини да поискате оставката на президента?

– Разбира се, че имаме. Мотив за недоволство ни беше и съгласието на президента да се добива шистов газ на територията на България чрез прилагане на технологията на фирма „Шаврон”. А също и съгласието му да се добива синтетичен газ чрез изгаряне на въглищни пластове по технологията на фирма „Парк плейс енерджи корп”. Има, разбира се, и други мотиви от екологична гледна точка, но няма смисъл да изброявам всичките?…Казахме ги по време на протестите.

– Нарекохте президента недоразумение, не преувеличавате ли?

– Неговите нелепи изказвания ни дойдоха в повече и най-вече, когато това недоразумение, да недоразумение, в обръщенията си към нацията призоваваше всички към смирение и обединение, а самият той с действията си правеше всичко възможно да я разединява. В тази връзка припомням за активното му участие в написването на скандалния пасквил, наречен „Визия 2020“, с което офшорният ни президент достигна своя връх на безотговорност. Поръчката, чинно изпълнена от марионетния служебен министър на отбраната Велизар Шаламанов, за малко не предизвика огромен дипломатически скандал с Русия. Държавният ни глава се издигна до върха на цинизма преди няколко дена с изказването си пред британския вестник „Индипендънт”, когато в изключително драматичен за Европа момент, обяви, че Русия води хибридна война на Балканите. За мен изказванията на държавния глава не са елементарни бръщолевения и словоблудство, а целенасочени действия за миниране на нормалните ни отношения с Русия и противопоставяне на приятелския руски народ –

нещо, което и Хитлер навремето не е съумял да направи.

Сещам се, че преди години имаше призиви да се маха президентът Първанов само защото като ловец застрелял ахар. В конкретния случай въпросът е докога ще търпим идиотското поведение на лицето Росен Асенов Плевнелиев и няма ли наистина да се намери някой, който да спре тоя президент, който е на път да превърне България в първата държава, обявила студена война на една супер сила, каквато безспорно е Русия. Затова, аз и моите колеги от ПК“Екогласност“ подкрепяме искането за отстраняване на държавния глава от заеманата длъжност. С това доказваме принципната си позиция да се противопоставяме на действията на един патологичен русофоб – държавен глава, който е пример за това, как от храненик и номенклатурчик на БКП се става праволинеен антикомунист, превърнал се в заплаха за социалния мир и за националната сигурност на страната ни.

Едно интервю на Тодорка НИКОЛОВА

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.