img

Експерт по сигурността разкри: Положението с бежанците е трагично!

/
/
/
899 Views

бежанциТолерантността към мигрантите се обръща срещу гражданите на Европа, заяви Иван Бояджиев

Толерантността към мигрантите се обръща срещу гражданите на Европа. Това каза в обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ Иван Бояджиев, експерт по сигурността, ръководител на Института за изучаване на тероризма и сигурността. Той коментира и думите на германския канцлер Ангела Меркел, според която бежанците без документи не трябва да бъдат връщани, защото това е насилие. По думите на експерта, това са псевдодемократични изстъпления. „Нападението в Истанбул категорично е терористичен акт”, допълни той.

„Много се притеснявам от този въпрос, още повече след историите, които се случват в „Овча купел“ с бежанците. И се опасявам много, че сме притиснати до стената, тези бежанци, които са една голяма напаст, все пак, не са сирийци, които бягат от войната. Особено тези, които идват през последната година и половина – те са млади мъже, които не идват да работят в България и да надстройват нашата икономика, те идват да ни изместят. Крайно време е нашето общество да разбере този процес“, коментира Бояджиев.

Според него показателни са събитията в германския град Кьолн, както и в другите европейски държави. „Дано при нас да не стане, но това, което се получава като начало в кв. „Овча купел“, е много показателно“, допълни експертът.

Иван Бояджиев каза още, че е необходима обща европейска политика спрямо бежанците. По думите му отговорните институции трябва внимателно да наблюдават тези процеси. Терористите не се поправят, те се унищожават и в прекия, и в косвения смисъл, категоричен бе експертът. Бояджиев изрази надежда, че българското правителство е взело необходимите мерки, за да се предотвратят инциденти и у нас.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.