img

Ексклузивно: Свалиха Лютви Местан от лидерския пост в ДПС! Ще си прави нова партия!

/
/
/
717 Views

Лютви МестанСлед като стана ясно, че Лютви Местан вече няма да е лидер на ДПС, самият той разкри, че има амбиция за нова етническа партия, която ще бъде подкрепена от част от колегите му.

Лютви Местан се кани да основе фундаменталистка партия, която да проповядва ислямизма. В основата ѝ ще влязат и депутатите Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али от Шумен и Венцислав Каймакамов от Пловдив, научи БЛИЦ от осведомени източници. Те са и народните представители, които седнаха до Местан по време на изненадващата му пресконференция в Кърждали.Към тях се присъединяват и областният председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, който е кмет на Джебел, както и кметът на Ардино Ресми Мурад.

Шабанали Ахмед е бивш ходжа. Хафъзов пък се прочу със скандалните си изказвания от парламентарната трибуна и в медиите, където в интервю заявява, че „българите не заслужават собствена държава“.

Двамата заедно с Айдоан Али и Венцислав Каймаканов са влезли в листите на ДПС по личното нареждане на турския президент Реджеп Ердоган, научи БЛИЦ от свои източници.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.