img

Ексклузивно: Страхил Гановски разкри причината за смъртта на Батето!

/
/
/
1326 Views

Иван СлавковИван Славков – Батето, сам реши да умре след компроматния филм на BBC, защото, когато беше болен в Правителствена болница, Васил Божков лично му даде самолета си, за да отиде където пожелае да се лекува за колкото време поиска, но Батето не пожела. Дни след това почина. Според мен се отчая от всичко, което излезе срещу него, и това го съсипа. Това казва модният корифей Страхил Гановски, който е първият организатор на конкурс за красавици у нас – „Мис Родина“.

Гановски разказва пред „България днес“, че Славков понесъл много тежко филма, заради който бил отстранен от олимпийския комитет. „Прие го много тежко! Но ако се вгледате в записа внимателно, в него нямаше нищо от реакциите на Батето, което да говори, че той е склонен да се поддаде. Нито един от нас – истинските му приятели, не се оттегли от него след тази история. Дори напротив – застанахме още повече зад него, защото го познаваме и знаем, че това бе скалъпен компромат. Но нагласената история като че ли го съсипа“, разкрива най-добрият му приятел. Гановски е бил и шеф в школата на ЦСКА на знаменити борци от миналото – Илия Павлов, Атанас Комшев и много други.

„Бях сигурно на 14 години, тренирах водна топка и обичах да гледам Батето как играе. Той беше един от най-добрите състезатели по водна топка, единственият левак, но играеше много интелигентно и добре. По онова време Иван бе пръв приятел с по-големия ми брат Иво, който бе вторият човек в телевизията. Брат ми бе главен секретар на БНТ. След като станах на 20-23 г. и започнах да ходя по мацки, станахме много близки с Иван“, разказва още той.

В деня на смъртта на Людмила Живкова Славков играел тенис, както го правел всеки ден от 17 часа на кортовете „Мир и дружба“ в Студентски град при Пешо Михнев. „Дойде един човек, каза му нещо на ухо, Иван хвърли ракетата и хукна. Аз го попитах: „Бате, какво става?“, той, пребледнял, ми отговори: „После ще ти кажа“, и избяга. Много тежко го понесе. На погребението й – то беше всенародно поклонение, беше смазан“, спомня си Гановски и допълва, че е виждал Славков да плаче три пъти – на погребението на Людмила, на майка си и на Тодор Живков.

„Батето беше много галантен към Людмила, много я обичаше. Тя милата си поръчваше в ресторанта само два варени картофа, много скромно същество. Славков като цяло бе много привързан към семейство Живкови. Помня и друго. Когато Людмила си отиде, Иван излизаше след време с девойки и цялото ЦК на БКП начело с Луканов почна да говори на Тато лошо за Славков, искаха да го отстрани. Живков обаче нищо не направи. И точно когато почна делото срещу него, Батето пръв отиде да го види, дори си го взе вкъщи. Това пък, дето го разправят, че семейството било пълно с пари, са пълни глупости. Живков нямаше нито лев, Славков също нямаше отношение към парите“, казва още Гановски.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.