img

Ексклузивно! Синът на Венци Стефанов е жив – вижте къде се крие!

/
/
/
1199 Views

Венци Стефанов Засекретен свидетел по делото за отвличане на сина на Венци Стефанов – Димитър Стефанов, е разкрил, че това всъщност е било постановка с цел момчето да започне нов живот в безопасност. Причината е, че през 2004 година бяха убити много хора от ъндърграунда и таткото, за когото се твърди, че е свързан със СИК, решил да вземи мерки за сина си. Това съобщава столичен седмичник, позовавайки се на източници от разследването.

Тайнственият свидетел бил на висока позиция в престъпния свят.

За похищението беше разследвана бандата „Килърите 4”, арестувана през есента на 2013 година. В нея влизат Йоско, Ивайло Симеонов-Богьовеца, Вергил Славов, Александър Йорданов, Мариян Атанасов.

В часовете след отвличането на Стефанов-младши се появи версията, че синът на президента на футболен клуб „Славия” е похитен като отмъщение за взрива в централата на СИК на бул. „Джеймс Баучер”, където загина Стоил Славов. 2004 г. като цяло е доста кървава за СИК. В същата година на 30 юли брутално беше разстрелян Бай Миле.

Свидетелят на прокуратурата дори твърди, че в бившата служба НСБОП, която сега е ГДБОП, се пази копие на фалшив задграничен паспорт за Димитър, направен две седмици преди да бъде извършено престъплението.

Документът изглеждал като истински. Всички данни са сменени, имената са били променени, само снимката била на Димитър. Заради този документ дълго време витаеше версията, че момчето не е отвлечено, а се крие в Испания и цялата история е постановка на баща му.

Издаването на фалшив паспорт и най-вече бързото му намиране може би означава, че това е оперативна постановка, която се прави с цел да се заблуди разследването. Самият Венци Стефанов многократно е казвал, че шансът синът му да е жив е почти нулев и че похищението си е истинско, а в него са замесени високопоставени полицаи.

Миналата година по време на едно от заседанията на Специализирания съд срещу бандата на Йоско стана ясно, че след провала на службите в издирването на Димитър Стефанов се включил лично и Маджо, който е стар приятел и бизнеспартньор на бащата Венци.

Досега единствената информация, която се приема за достоверна, е, че младежът е бил убит по време на плена си от Ивайло Симеонов-Богьовеца, защото видял лицето му и го разпознал. Доказателства за това, обаче, няма.

Въпреки показанията на свидетеля, че момчето всъщност е живо и здраво, нито прокуратурата, нито МВР са продължили да работят по тази версия.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.