img

Ексклиузивно! Двата разстрела в София са свързани – вижте каква е схемата!

/
/
/
905 Views

УбийстваБруталните разстрели от последните дни са извършени по идентична схема, въпреки че не са свързани помежду си. Общото между двамата убити бизнесмени Веселин Стоименов и Александър Антов е, че при прехвърлянето на част от активите им са оставили лоши кредити. Това разкриха пред ПИК разследващи, които са се натъкнали на редица обезпокоителни факти.

След убийството на Стоименов в столичния комплекс „Макси“ стана ясно, че той е движил легалния бизнес на Таки в морските курорти Несебър и Слънчев бряг. Стоименов е бил съдружник с Радо Слънцето в „Новита холдинг груп“ ЕАД и офшорката „Стоименов груп лимитид“.

Проверка във фирмения регистър показа, че убитият е участвал и в управлението и собствеността и на „Сохо“ ООД, „Венис“ ООД, „Айсберг 02“ ООД и има миноритарно участие в по-малки компании.

В хода на разследването на покушението на Стоименов стана ясно, че през офшорните фирми, регистрирани в офшорни зони във Великобритания, той е изпирал голяма част от незаконните приходи на бившата силова групировка. Най-вероятно е бил заподозрян, че успява да изпере парите срещу по-нисък процент – около 20 на сто от сумата, а пред босовете си е отчитал по 30 на сто.

Простата сметка показва, че той е прибирал за себе си 10%.

По време на маневрите със собствеността на фирмите е станало ясно, че Стоименов е оставил множество лоши кредити.

Лоши кредити са една от версиите и за разстрела на собственика на „Агресия“ Антов.

На бял свят излезе притеснителната информация, че той е продал завода в столичния квартал „Надежда“ на безценица. На 5 ноември 2014 г. „Агресия груп“ прехвърля завода си на бул. „Рожен“ 22 в жк „Надежда“ на „Бреда кардс България“ срещу 59 250 лв. Активите включват земи от 9500 дка, магазин на бул. „България“ 58 и още 4 сгради.

Собственик на „Бреда кардс България“ е друга фирма, която пък е собственост на Петко Васков Митов. „Агресия груп“ престава да съществува в 11,19 ч на 13 май миналата година, когато се преименува на „Росарт“ и отново минава под контрола на Петко Митов.

Антов е бил принуден да прехвърли бизнеса си на никому неизвестния 38-годишен Петко Васков Митов, който най-вероятно е подставено лице на неизвестни кредитори. Първоначално на 5 ноември 2014 г. Антов с фирмата си „Агресия груп“ прехвърля завода си на бул. „Рожен“ 22 в жк „Надежда“ на „Бреда кардс България“ за жълти стотинки – срещу 59 250 лв. Активите включват земи за 9500 дка, магазин на бул. „България“ 58, общо 4 сгради – едната с 234 км. м площ и още една от 956 кв. м, трета с 1828 кв. м застроена площ, както и четвърта с 3,321 кв. м. Освен това е прехвърлена и земя 9,4 дка. Собственик на „Бреда кардс България“ е друга фирма, която пък е собственост на Петко Васков Митов.

„Агресия груп“ престава да съществува в 11,19 ч на 13 май миналата година, когато се преименува на „Росарт“ и отново минава под контрола на същия човек. Какво се крие зад скандалното прехвърляне не е ясно. Повече от очевидно е, че Антов прехвърля активите срещу някакви дългове. Собственикът на „Агресия“ започва играта с дългове още през ноември 2002 г. Тогава той тегли инвестиционен кредит.

Общата кредитна експозиция е 1 150 000 евро плюс 600 000 лв. 900 000 евро е инвестиционен кредит за модернизация на завода, още 255 000 евро са взети за закупуване на магазин на ул. „Граф Игнатиев“. Срещу парите Антов залага целия завод плюс дори вилата в Бистрица. Очевидно плановете за разширяване не сработват успешно и през 2006 г. Антов успява да се уреди с цесия на част от дълга към лондонския клон на Гръцката национална банка.

Лошите дългове, обаче са останали за сметка на новите собственици на модния бизнес на Антов.

Според криминалисти в убийствата на Антов и Стоименов са участвали различни килъри. Полицията продължава да издирва убийците на двамата бизнесмени.

Накрая Антов е принуден да прехвърли фирмите на Петко Васков. Това са общо 5 дружества – 3 от които започват с „Вотан“, първата фирма, с която Антов започва да развива марката. Останалите са „Росарт“, както и „Карло каддео“. На името на Антов остава единствено фирмата му – едноличен търговец. Дъщеря му Мая пък основава през 2013 г. „Маринели билд“, която през 2014 г. има едва 11 000 лв. приходи и генерира загуба от 15 000 лв. Там пълномощник и управител е баща й Александър Антов.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.