img

Екатерина Зхариева написа сърцераздирателен поздрав към мюсюлманите! И към българите не е правила така!

/
/
/
265 Views


„Днес е първият ден от свещения за мюсюлманите по цял свят месец Рамадан (Рамазан).

Поздравявам всички, които спазват пост през този месец, за да честват първото откровение на Корана на пророка Мохамед. Пожелавам им вярата да бъде все така силна, твърда и непоколебима, но и толерантна и човеколюбива към всички. Няма религия, която да учи на омраза, разделение или жестокост. Вярата на всеки един от нас трябва да ни прави по-добри, по-благородни, по-благодарни. Това е и смисълът на религиите.

България, като държава със забележително религиозно многообразие, е чудесен модел за това колко мирно могат да съжителстват хората, изповядващи различни вярвания и обичаи. Затова пожелавам както на мюсюлманите у нас и по света, така и на представителите на останалите вероизповедания, да запазим добрите отношения помежду си и да продължим да изграждаме мостове между религиите.

Да вярваш означава да се довериш безпрекословно на нещо, за което нямаш доказателства и научно обяснение. Дано повече вярваме в доброто, което всеки един от нас е съхранил в себе си!

Нека си пожелавам силна воля, смирение и доброта. Да бъдем толерантни, да си помагаме повече, да работим заедно и да се подкрепяме в пътя към мира навсякъде около нас!“

Източник: Дунавмост

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.