img

Джуди Халваджиян: Слави Трифонов ще се провали в политиката!

/
/
/
1088 Views

Джуди ХалваджиянПродуцентът на „Господари на ефира” Джуди Халваджиян връчи статуетка „Златен скункс” на шефа на новините Венелин Петков заради гафа на Би Ти Ви да излъчи новинарска емисия на запис в петък вечер. Тогава бяха атентатите в Париж, а в медията не бе излъчено нищо по темата.

Венелин Петков обаче позорно изхвърли в кофата миризливата статуетка. Потърсихме за коментар продуцента по темата, както и за отношенията му с Би Ти Ви.

– Г-н Халваджиян, обидихте ли се, че Венелин Петков изхвърли скункса?

– Смятам, че сме в правото да му го връчим, защото това е голям гаф и е недопустимо национална телевизия и нейната новинарска емисия да излъчва запис. Те са приели това като заяждане или поръчка, но ние не правим поръчки и ако някой го мисли, значи той самият е свикнал да го прави.

Нашият критерий е еднакъв за всички и сме се доказали. Давали сме статуетката на всеки, допуснал гаф. Достойно е да си признаеш и да поемеш отговорност.

– Говори се, че новинарския екип в Би Ти Ви е завзел властта в медията и вероятно затова не им е била приятна оценката ви. Както и Слави Трифонов, който води политическа кампания от ефира на телевизията. Как ще коментирате като продуцент действията му?

– Не искам да коментирам неща, които не са свързани с „Господари на ефира”. Това, което ми е странно обаче, е позицията на телевизията в случая. Няма нищо лошо в този референдум, но ако той е обществена кампания, а не политическа, не би трябвало да има проблем да я подкрепят по някакъв начин. Нищо обаче не се излъчва по новините на Би Ти Ви за референдума, както и в други предавания. Логично би било да го подкрепят и ми е интересно защо не го правят.

– Вие също сте външен продуцент. Можете ли да си позволите политическо говорене, кампании или коментари, без съгласуване с телевизията?

– Като външен продуцент мога да си позволя много неща, но е нормално когато има такива инициативи, медията да ги подкрепи. Интересно ми е защо Би Ти Ви не казват нищо за референдума на Слави.

– Дистанцират ли се?

– Точно така и аз на мястото на Слави бих реагирал и бих казал нещо в шоуто си. Но това са си техни игри, които не коментирам.

– А редно ли да използва влиянието си като продуцент, каквото вие също имате, за политически цели?

– Не знам дали влиза в политиката. Може би целта на този референдум е да предначертае какви шансове в политиката има. Поне аз така мисля. Ако кампанията му има положителен резултат, това вероятно ще му даде криле да си повярва, че може да успее.

– А може ли да успее?

– Има такива примери, които обаче не са много успешни и резултатите им не са много добри. Видяхме и Бареков и Росен Петров, включително и Волен Сидеров.

Цялото интервю и още интересни истории четете на Retro.bg!

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.