img

Джихади Джуниър запашва света: Ще убием всички неверници!

/
/
/
843 Views

Джихади ДжуниърМомченцето от новия ужасяващ клип на „Ислямска държава”, в който терористи екзекутират петима британски граждани, може да е син на известната „булка-джихадистка” от Лондон. Детето, облечено в камуфлажни дрехи, което заявява „Ще убием всички неверници”, много прилича на момчето от снимка, разпространена през 2014 година, което позира с автомат „Калашников”, съобщава „Дейли Мейл”.Снимките от преди две години са публикувани в Туитър от Грейс „Хадиджа” Деър – девойка, израснала в Южен Лондон, която приела исляма в тийнейджърските си години. Тогава тя написа, че момченцето с калашника е 4-годишния й син Иса, като според нея името значело Исус.

Деър е омъжена за джихадист от Швеция на име Абу Бакр, който също посещавал джамията в Южен Лондон. Иса има по-малък брат, който вероятно сега е на 2-3 годинки, когото майка му нарича „мини муджахид” или „свещен войн”.

Лицето на Иса от клипа с екзекуцията на британците много прилича на лицето от снимките с калашника от преди две години. По него се забелязват същите белези. Момчето от видеото изглежда да е на около 6 годинки. То вече си спечели прозвището Джихади Джуниър (младши), по подобие на Джихади Джон – извършителят на първите екзекуции на пленници на „Ислямска държава”, които бяха разпространени в интернет и шокираха света.

Преди две години Грейс Деър зарязала уютния живот в Англия и семейството си и ги заменила с ужаса на войната в Сирия. След като тя се появи във видеоклип на „Ислямска държава” за набиране на нови попълнения, където ги призовава да „спрат да бъдат егоисти” и да зарежат семействата си, за да се включат във войната, Деър влезе в топ списъка на Ми-6. Името Деър е псевдоним.

Както БЛИЦ съобщи, във видеоклипа, в който се показва разстрелът на петима британци от бойци на „Ислямска държава”, се появява малко момче с тъмна кожа, камуфлажни дрехи и знака на групировката на челото си, което предупреждава за още зверства. Смята се, че кадрите са „трейлър” към нов клип, в който ще бъдат показани още екзекуции.

Маскираният екзекутор от кадрите, който отправя предупреждение на английски към британското правителство, много напомня на Джихади Джон. Терористът, чието истинско име е Мохамед Емвази, е заснет да убива британские хуманитарни работници Дейвид Хейнс и Алън Хенинг, американските журналисти Стивън Сотлоф и Джеймс Фоли, американския хуманитарен работник Питър Касиг и японския журналист Кенджи Гото.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.