img

Доналд Тръмп: Ако САЩ не се месеше в работата на Близкия Изток, светът щеше да е по-безопасен!

/
/
/
740 Views

Доналд ТръмпСветът би бил много по-безопасно място, ако не бяха многобройните случаи на намеса на САЩ в делата на Близкия Изток и Северна Африка, наблюдавани през последните тринадесет години. Това становище изрази един от претендентите за президентския пост на САЩ – милиардерът предприемач Доналд Тръмп от Републиканската партия, предаде CBS, цитиран от „Фокус“.

„Ако никога нищо не бяхме правили в Близкия изток, то сега щяхме да живеем в един много по-сигурен свят. Ето, отървахме се от Саддам Хюсеин. Не казвам, че той беше добър. Той беше лош. Но това, което имаме към настоящия момент е много по-лошо“, каза Доналд Тръмп.

Също така той заяви, че видеото (приложено към статията), в което терористите използват образа му, няма да повлияе на позицията му срещу тероризма, предаде телевизия CBS.

„Във видеоклиповете си те използват и други хора. Какво искате да направя? Аз съм длъжен да говоря за това, за което трябва“, каза Тръмп.

По-рано беше съобщено, че сомалийската терористична групировка „Ал Шебаб“ е използвала лицето на Тръмп в своите пропагандни клипове.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.