img

Доказано: Мастурбирането предпазва от рак!

/
/
/
1353 Views
Сподели с приятели
Мастурбиране
Мастурбирането ни предпазва от рак

Мастурбацията осигурява физическо облекчение, подобрява кръвообращението и намалява риска от преждевременна еякулация. Тя е не само здравословна, но и предоставя сексуална наслада. Всеки мъж е мастурбирал – и защо не? Мастурбирането води до приятни изживявания, намалява стреса и е средство, с което се превъзмогва безсънието. Но ето какво още трябва да знаете за онанирането:

Мастурбирането не е „луда работа”

Мъжете често се двоумят дали е нормално да мастурбират. Определенията за „нормално” и „психопатично” в сексологията обаче са различни от общите представи. Сексолозите избягват да поставят подобни определения с аргумента, че се използват много различни варианти за самозадоволяване на сексуалния апетит, като честота и техника на изпълнение.

Специалистите твърдят, че всеки мъж мастурбира по специфичен за него начин. Могат да използват ръцете си, да се търкат в повърхности, да си осигурят специални секс играчки, или да го правят дори с вещи от домакинството, или си служат със специално облекло, чрез фантазиране, четейки книга или гледайки списание, или просто като се гледат в огледалото…

По колко пъти можем да мастурбираме?

Не е препоръчително да мастурбирате по няколко пъти дневно. Ако все пак сте млад мъж и имате потребност от самозадоволяването, правете го в разумни граници и не се безпокоите за последствията. Дори да получите сух оргазъм, тестисите ще възпроизведат следващата порция сперма, която да бъде изхвърлена след извършване на акта.

Не бихме казали, че най-нормалното нещо на света е да мастурбирате всеки ден. Ако този факт е налице, най-добре е да потърсите сексуална партньорка, тъй като имате нужда да изразходвате стаената във вас сексуална енергия. В случай, че не можете, потърсете съвет от психолог, за да не се получат други усложнения.

Между другото здравословните проблеми посредством мастурбиране, могат да дойдат и заради криворазбрани съвети, идващи от учители, родителско тяло и лекари. Винаги имайте предвид остарелите разбирания и не им обръщайте особено внимание, за да не се раните психически.

Вреди ли на сексуалния живот?

По ред причини мастурбирането може да се отрази благотворно при сексуалното общуване с партньорката. Първо, защото благодарение на мастурбирането мъжете научават за собствените си усещания и по-лесно могат да покажат на партньорката си как предпочитат да бъдат докосвани.

Мастурбирането помага на мъжете да научат и разпознават момента, до който могат да отлагат отделянето на сперма и как да избягват преждевременната еякулация. Това е и начин при отсъствие на половинката или боледуване да се задоволи сексуалната нужда.

Има случаи, в които мастурбирането действително пречи на взаимоотношенията. Това обаче се случва, когато мъжът започва да предпочита мастурбирането пред секса с партньорката, стига се до положения, в които я пренебрегва и наранява емоционално. Иначе според сексолозите мастурбирането не вреди на взаимоотношенията.

Мастурбирането намалява риска от рак на простатата

Тази зависимост все още не е напълно изяснена. През 2003 г. австралийско проучване, публикувано в BJU International, сочи, че честото мастурбиране в юношеството намалява риска от развитие на рак на простатната жлеза в по-късен етап от живота. Но изследване от 2004 г., поместено в „The Journal of the American Medical Association”, показва, че едното няма нищо общо с другото.

При ново изследване от януари 2009 г. се стига до извода, че при честото мастурбиране в по-млада възраст може да се търси по-висок риск за развитие на рак на простатата, докато при възрастните – обратното, рискът е по-нисък.

Според обясненията на специалистите, мъжете на възраст до 49 години, които често мастурбират, вероятно се нуждаят от това, заради наличие на високи нива на мъжки полови хормони, които по принцип се свързват с по-висок риск от развитие на рак на простатата. При мъжете над 50 години честото мастурбиране обаче според учените помага за извеждането на секрети от простатната жлеза, които могат да съдържат вещества, водещи до туморни процеси.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.