img

ДНК издава хомосексуалните с до 70% точност!

/
/
/
991 Views

ДНКУчените твърдят, че може да се предскажат кой ще стане хомосексуален с до 70% точност, само като погледнат ДНК-то му . Отдавна се смята, че сексуалността има биологична основа, а сега учените доказаха, че гените предопределят по кой пол ще си падате.

„Смели” британски учени, както ги описват колегите им, твърдят, че могат да предсказват с висока степен на точност каква ориентация ще има даден човек. Според тях тестовете могат да се провеждат върху деца, за да се установи какви наклонности ще имат те в по-късен етап от живота си. „Доколкото ни е известно, това е първият пример за модел за предсказване на сексуалната ориентация на основата на молекулярни маркери”, обясни д-р Тък Гън от Университета на Калифорния в Лос Анджелис.

Еднояйчните близнаци обикновено, но не винаги, имат една и съща сексуалност. Това откритие е навело учените до мисълта, че в това да си хомосексуален има генетичен компонент. За да се установят генетичните области, които са свързани, ученият и неговият екип изследвали гените на 47 двойки еднояйчни близнаци – мъже.

В изследването са участвали 37 двойки близнаци, в която един брат е бил хомосексуален, а другият хетеросексуален и 10 двойки, в които и двамата са били хомосексуални. С помощта на компютърна програма, наречена „Fuzzy Forest”, те установили, че девет малки региона на генетичния код, играят ключова роля. Изследователите трябва да представят заключенията си в Американското дружество по генетика на годишната среща в Балтимор.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.